2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Gyõzött az irodalomForrás: berettyohir.hu
Utolsó módosítás: 2012-07-17 09:20:21
Futball(b)irodalom címû rendezvény nyitónapjára került sor a nagyrábéi mûvelõdési házban július 15-én a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat támogatásának köszönhetõen. A kiállítás augusztus 30-ig megtekinthetõ

A Berettyóújfalui Sport Egyesület jubileumi kiállítását a nagy múltú csapat jelenlegi elnöke, Nagy László nyitotta meg, aki örült a lehetõségnek, hogy a Bihari Múzeum idõszaki kiállítása más településen is bemutatásra került. A megjelenteket az írók nevében Kukorelly Endre köszöntötte, aki elmondta, hogy a Magyar Íróválogatott a kortárs magyar irodalmi élet sportkedvelõ írótagjainak futballcsapata 1993-ban alakult, azzal a céllal, hogy összekapcsolja a sport és irodalomszeretõ embereket. Eleinte csupán csak alkalmanként játszottak együtt, de mára már szervezett formát öltött ez a sporttevékenység.

Ezt követõen Farkas Zsolt, Zeke Gyula, Kocsis Csaba, Berka Attila és Kukorelly Endre olvasott fel írásaiból. A megnyitót követõen a futballpályán folytatódott a program, ahol a helyi Petõfi SE és a BUSE mérte össze tudását egy baráti találkozón, amely a vendégek 3:1-es sikerével zárult. Az Íróválogatott és a Bihari „öregfiúk” kispályás mérkõzés pedig a tollforgatók 6:5-ös gyõzelmét hozta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!