2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Változnak az ingatlan-végrehajtás szabályaiForrás: ingatlanok.hu
Utolsó módosítás: 2012-07-30 09:31:49
Aki nem tartja megfelelõnek végrehajtás alá vont ingatlanja becsült értékét, õsztõl letétbe kell helyeznie az igazságügyi szakértõ díját is a kifogás mellett.

Az ingatlan-végrehajtás során jelenleg bevett gyakorlat, hogy a bíróság abban az esetben is befogadja a végrehajtás elleni kifogást, ha az a becsérték megállapítására kéri fel a bíróságot, de a kifogással élõ nem helyezte letétbe a szakértõ díját. A kifogást benyújtó ilyenkor azt el tudja érni, hogy átmenetileg blokkolja az ingatlan értékesítését.

Az ilyen esetekben ugyanakkor  feleslegesen terheli a bíróságot, és részben emiatt módosulnak is a szabályok. Egy közigazgatási és igazságügyi miniszteri rendelet tervezete alapján õsztõl a kifogással együtt mindenképpen letétbe kell majd helyeznie az igazságyügyi szakértõ díját is annak, aki panasszal él az ingatlan becsült értéke miatt.

A díj 10 millió forint alatti becsértéknél annak 0,75 százaléka, a 10 millió forintot meghaladó becsértéknél pedig 75 ezer forint, valamint a 10 millió forint feletti rész 0,25 százaléka. A szakértõi díj azonban nem lehet kevesebb 10 ezer, és nem lehet több 300 ezer forintnál - írja az MTI.

A kormány honlapján megjelent tervezet szeptembertõl lehet majd hatályos.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!