2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Zajlik a munka: Bõvülve újul a komádi általános iskola!Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-08-03 10:23:03
  A bihari kisváros oktatási-nevelési koncepciójába szervesen illeszkedik az a projekt, amelynek megvalósítása gõzerõvel folyik – mondta el Tóth Ferenc polgármester azon a tájékoztatón, melyet a polgármesteri hivatal házasságkötõ termében tartott önkormányzati tagok, pedagógiai szakemberek, illetve civil szervezetek képviselõi elõtt.  

Közlésébõl kiderült: a bölcsõde, majd az óvodaépítés illetve felújítás után a Barsi Dénes Általános Iskola elavult központi épületének felújítására és bõvítésére sikerrel pályázott az önkormányzat, s nyert el 95 százalékos európai uniós támogatást, 350 millió forint összegben. Az ötszázalékos önkormányzati önrész – húszmillió forint – egy részére is pályázatot nyújtottak be, s nyertek el hétmilliót, így mindösszesen 13 millió forint lesz a tényleges önerõ – részletezte a polgármester. 
A felújítási és bõvítési munkálatok június elsején kezdõdtek, s két lépcsõben igyekeznek elvégezni azokat. A központi épületben elvégezték a nyílászárók, a burkolatok cseréjét, a tetõszigetelést, a homlokzati hõszigetelést, a gépészeti vezetékek – víz, szennyvíz, fûtés, elektromos hálózat – cseréjét, illetve belsõ liftet is elhelyeznek. A bõvítés az épület két szárnyán valósul meg: a tanári szárnyon egy emeletráépítést végeznek el, mintegy 270 m2-nyi felületen, ahol 3 új tanterem lesz. A konyhai szárnyra pedig két emeletet húznak fel, ahol szintén lesznek új tantermek, illetve próbaterem.
Összességében ezer négyzetméterrel bõvül az épület. Mindkét szárny szintén hõszigetelt homlokzatú lesz. Az épületegyütteshez közvetlenül csatlakozó tornaterem új tetõszigetelést kap – taglalta Tóth Ferenc, aki reményét fejezte ki amiatt, hogy szeptemberre elkészül a 14 tanterem felújítása, s megkezdõdhet a tanítás.A kivitelezõ cég jól felfogott érdeke is az, hogy a bõvítési munkálatokkal is végezzenek még a tél beállta elõtt.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!