2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Elbúcsúztak a nyártól BiharnagybajombanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-08-26 15:02:49
Biharnagybajom. Az egykori Sárréti járási székhely polgármestere, Szító Sándor szerint a falunapok a közösség, a falu napja, az együttlét, a találkozások lehetõsége és ünnepe.

Szûcs Sándor néprajztudós szülõfaluja ezért is új tartalommal rendezte meg nyárbúcsúztató falunapját.

A nyár talán legforróbb hétvégéje iskolai tanévnyitóval kezdõdött, majd a megújult, száz kisóvodás foglalkoztatására és sportolására is alkalmas óvoda átadásával folytatódott a falunap.

Száz kisgyermeket szolgál

A Mátyás király utcán a régi óvodát kapacitásbõvítõ óvodafejlesztési pályázat keretében a három foglalkoztatós hetvenöt férõhelyébõl négy foglalkoztatósra, száz férõhelyre bõvítették. A bõvítéssel tornaszoba is létesült, felújításra és bõvítésre került a fõzõkonyha, elvégezték az akadálymentesítést, parkolókat építettek.

A 107 millióba került beruházásból az ÉAOP uniós és hazai százmilliós pályázati támogatásával átépített óvodát új tulajdonosai táncos, verses mûsorral avatták fel szüleik, a település képviselõ testülete, Bodó Sándor megyegyûlési elnök, a térség országgyûlési képviselõje és Vitányi István Bihar országgyûlési képviselõje jelenlétében.

Mûsorcsokor hajnalig

A több helyszínre szervezett színes program csokorban minden korosztályra gondoltak a szervezõk. A bajomi ételek fõzõversenyén hat csapat mutatta be gasztronómiai tudását. Legjobbnak a Vadásztársaság Szilágyi Jenõ szakács által fõzött õzpörköltjét találta a zsûri. Az elsõ pálinka fesztiválon Arany minõsítést kapott Furka Albert és Kövesi Béla szilva pálinkája, Földesi Gyula és Bagdi Antal barack pálinkája, Forrai Szabolcs körte pálinkája. Gyermekek sokasága élvezte a nyári vakáció utolsó napjait a gyermek játszóházban- melyet gyermek mûsorral színesítettek. Az iskola elõtt felállított színpadon hat helyi zenekar vetélkedõje után bemutatkozott: a Mezei- Vill Road show, az Ezüsthíd tánccsoport, a Forgórózsa néptánc együttes, a hastáncos csoport, a bajomi nyugdíjas énekkar. A nap divatbemutatóval, zenekarok fellépésével, tûzijátékkal, majd hajnalig tartó utcabállal zárult.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!