2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
A MÁV meghosszabbította a vágányzáratForrás: berettyohir.hu
Utolsó módosítás: 2012-08-28 09:47:34
A MÁV-START Zrt. ma esti közleménye szerint a Budapest–Szolnok–Debrecen vasútvonal Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás közötti szakaszán a lõszermentesítési munkálatok várhatóan szeptember 2-ig folytatódnak.

Újabb nagy mennyiségû II. világháborús lõszert és egyéb robbanóanyagot találtak a Szajol-Kisújszállás vasútvonal felújítása során, ezért meghosszabbítják az augusztus 21-tõl bevezetett vágányzárat.

A szakaszon korábban augusztus 27-ig rendeltek el vágányzárat a terület lõszermentesítése miatt, mivel a vasúttársaság augusztus 16-i közlése szerint  jelentõs mennyiségû robbanóanyag került elõ. Ezt a vágányzárat most szeptember 2-ig hosszabbítják meg az újabb II. világháborús eszközök felszínre kerülése miatt.
Az elmúlt hét során közel 100 darab 40 milliméteres magyar légvédelmi repeszgránátot, 75 milliméteres magyar repesz-, és páncéltörõ gránátot, 105 milliméteres magyar repeszromboló és rombológránátot, valamint közel 50 kilogramm gyalogsági éles lõszert és több mázsa már nem mûködõ robbanótestet találtak a lõszermentesítést végzõ szakemberek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!