2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Határrendészeti hírek Hajdú-BiharbólForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-09-07 11:30:30
  Hajdú-Bihar – Nézze meg, hogy milyen esetek történtek a Hajdú-Bihari határszakaszon!  

 

Berettyóújfalui Rendõrkapitányság eljárást indított beutazási és tartózkodási tilalom megsértése vétség elkövetése miatt egy 45 éves dél-koreai állampolgárral szemben, aki 2012.09.06-án 14.45 órakor az Ártándi határátkelõhelyen jelentkezett kilépésre. A férfi ellenõrzése során megállapítást nyert, hogy vele szemben a BÁH Budapest és Pest Megyei Regionális Igazgatósága beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el egy korábban kiszabott 10.000 Ft-os helyszíni bírság meg nem fizetése miatt.

Beutazási és tartózkodási tilalom megsértése vétség elkövetése miatt indult eljárás egy 52 éves olasz tartózkodási engedéllyel rendelkezõ brazil állampolgárral szemben, aki 2012.09.06-án 07.30 órakor az Ártándi határátkelõhelyen jelentkezett kilépésre. A férfi ellenõrzése során megállapítást nyert, hogy vele szemben ugyancsak a BÁH Budapest és Pest Megyei Regionális Igazgatósága rendelt el beutazási és tartózkodási tilalmat egy korábban kiszabott 5.000 Ft-os helyszíni bírság meg nem fizetése miatt.

Létavértesi Határrendészeti Kirendeltségmagyar-román közös járõre 2012.09.06-án 10.30 órakor, lakossági bejelentés alapján, Kismarja Bihar utcán ellenõrzés alá vont két vélhetõen pakisztáni állampolgárt, akikrõl feltételezhetõ volt, hogy illegális módon lépték át Magyarország határát. Figyelemmel arra, hogy a személyek a jogszerû tartózkodást igazolni nem tudták, ezért elõállításra kerültek a kirendeltségre. A csomagátvizsgálás során az egyik személynél egy érvényes, a nevére kiállított ciprusi személyi igazolvány került feltalálásra, mely szerint 22 éves pakisztáni állampolgár. A másik férfi csomagjában egy érvényes, a román menekültügyi hatóságok által nevére kiállított igazolvány került feltalálásra, mely szerint 23 éves ugyancsak pakisztáni állampolgár. A meghallgatásuk során megállapítást nyert, hogy a két férfi tiltott határátlépést követtek el, s a magyar-román államhatárt zöldhatáron 2012.09.06-án 06.00 órakor lépték át. Mivel felmerült, hogy további személyek is lehettek, akik tiltott módon léptek be az ország területére, az érintett határszakaszon a kirendeltség munkatársai nagy erõkkel kezdték meg a személyek felkutatását.

Az idegenrendészeti eljárás során az egyik férfi menekült kérelmet nyújtott be, melyre tekintettel a Nyírbátori Közösségi Szállásra került továbbszállításra. A másik férfi figyelemmel arra, hogy a szabad mozgás közösségi jogával rendelkezik szabadon lett bocsátva, részére tiltott határátlépés szabálysértés miatt 50.000Ft helyszíni birság került kiszabásra.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!