2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Lecsapott a NAV: hamisított ruhák 28 millióértForrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-09-20 09:54:22
28 millió forint értékû hamisított ruházati terméket szállított az a kamion, amelyet Ártándon tartóztattak fel a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyõreinek gyanússá vált egy Törökországból érkezõ és általános ruhanemûket szállító kamiont, ezért a szokásosnál alaposabb vizsgálat alá vetették. A NAV munkatársai elõször szúrópróbaszerûen választottak ki és bontottak fel néhány ruhás zsákot kamion rakterében. A gyanú beigazolódott, hiszen a kiválasztott zsákok mindegyikében olyan védjeggyel ellátott ruhákat találtak, amelyeken egy egyszerû szemrevételezés alapján is látható volt, hogy azok anyagukban, kidolgozottságukban is silány minõségûek, viszont a rajtuk elhelyezett hamis jelzésekkel alkalmasak arra, hogy a vevõket megtévesszék.

Ezt követõen a pénzügyõrök tételesen átvizsgálták a teljes szállítmányt, amelyben közel 5 ezer darab hamis márkajelzéssel (GUESS, Hello Kitty, Zara, DC Shoes, Element) ellátott pólót, pulóvert és nadrágot találtak.

 

 

 

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai a 28 millió forint értékû hamis ruházati terméket lefoglalták és áru hamis megjelölése bûncselekmény elkövetése miatt indítottak eljárást.
Az idei évben Ártándon 187 millió forint értékû hamis ruhát foglaltak le a pénzügyõrök.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!