2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Szeptember 30-ig igényelhetõ a gázártámogatásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-09-21 09:42:37
Budapest, Szeptember 30-ig igényelhetnek gázártámogatást azok a nagycsaládosok, akik három vagy több gyermeket nevelnek

 

A kérelmeket a Magyar Államkincstár bejelentett lakhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes igazgatóságához kell eljuttatni. A kedvezményt a kitöltött igénylõlaphoz csatolt utolsó havi gázszámla másolatával lehet igénybe venni. A kérelmet annak a nagycsaládos háztartásban élõ személynek kell benyújtania, akinek a nevére a számla ki van állítva.
A közlemény szerint egyszerûsödnek a szabályok, így például nem kell átíratni a gázórát a családi pótlékot kapó személy nevére.

Ugyancsak könnyítés, hogy 2013. január 1-jétõl a kérelem bármikor beadható lesz, amikor a harmadik gyermek megszületik vagy a háztartásba kerül. A kedvezményt visszamenõleg legfeljebb két hónapra lehet igénybe venni. Az ügyintézésre így – például újszülött esetén – a szülõknek több idõ áll majd rendelkezésére.

A kedvezmény a jövõben – a jogosultsági feltételek fennállásáig – határozatlan idõre jár, a kérelmet már nem kell évenként benyújtani. A kedvezményezetteknek 2013-tól csak az esetleges változásokat kell bejelenteniük.

A Magyar Államkincstár megyei igazgatóságai viszont kötelesek évenként ellenõrizni a nyilvántartásában szereplõk jogosultságát – közölte a kincstár.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!