2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
Segélyezési plafon jöhetForrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2012-09-25 09:11:04
Felsõ határt vezethetnek be az egy fõnek havonta kifizethetõ szociális támogatásoknál - írja a Magyar Nemzet. Az ötlet a múlt heti kormányülésen vetõdött fel, de az nem világos, hogy a javaslat konkrétan szerepel-e a kormány IMF-nek küldött válaszlevelében.

A kormány hajlandó lenne megfontolni, hogy felsõ határt vezessenek be az egy fõnek havonta kifizethetõ szociális támogatások esetében - írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint ilyen javaslat is felvetõdött azon a múlt heti kormányülésen, amelyen a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) írt válaszlevélrõl kaptak tájékoztatást a kabinet tagjai.

Giró-Szász András kormányszóvivõ hétfõn a szociális támogatások célzottabbá tételérõl azt mondta, a kormány elõször szeretne áttekintést kapni a területrõl, létrehozni azt a rendszert, amelyben világosan, "egy gombnyomásra" látja azt, hogy az adott személy akár az államtól, az önkormányzattól vagy más szervektõl milyen támogatást kap - idézi fel a Magyar Nemzet.

A lap szerint a kormány vizsgálja, milyen vállalásokat tudna a szociális támogatások terén elfogadni az IMF-fel és az EU-val folytatott tárgyalásokon, és felvetõdött egy olyan javaslat, amely szerint meghatározott összegben maximálnák az egy fõnek havonta kifizethetõ támogatásokat.

A kormányülés egyik meg nem nevezett résztvevõje a Magyar Nemzetnek megerõsítette, hogy "volt errõl szó", de azt a lap egyik forrása sem tudta megmondani, hogy a javaslat konkrétan szerepel-e a kormány múlt héten elküldött válaszlevelében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!