2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Idõsek napja a BERÉPO-nálForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2012-10-06 11:40:59
Köztudomású, hogy október elseje az Idõsek Világnapja. Ahol ezt számon tartják, ott méltóképpen megemlékeznek a szép korúakról. Így volt ez a berettyóújfalui idõsek házában is, ahol bensõséges keretek közt ünnepelték ezt a napot.

 

IMG_2850.JPGAz otthon lakóit Karalyos Krisztina ügyvezetõ köszöntötte, aki emlékeztetett arra, hogy az intézményben hagyománya van az idõsek iránti hála és megbecsülés kifejezésének. – A mi világunk Önökkel, apáink, nagyapáink, anyáink, nagyanyáink életével, munkásságával kezdõdött. Önök építették azt a jelent, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövõjét alapozhatja meg. Mindennapi munkánkhoz az elõdök példáiból meríthetünk erõt, hitet és bátorságot.” – méltatta az idõseket, akiknek még tartalmas, boldog életet kívánt.

Az önkormányzat nevében Pálfi Anikó alpolgármester és Muraközi IIMG_2866.JPGstván polgármester köszöntötte a jelen lévõket, akikhez nem érkeztek üres kézzel: két hatalmas tálca csokoládé szeletet hoztak. Muraközi István szerint jó, hogy van egy nap az évben, amikor megállhatunk egy pillanatra, s ünnepelhetünk. Ilyen az anyák napja, a gyermeknap, és ilyen az idõsek napja is. – Azt kívánom, hogy ilyen derûsen, egészségben, boldogságban teljen az év minden napja, élvezzék ledolgozott életük megérdemelt nyugdíjas éveit – mondta a városvezetõ, aki még Márai Sándor könyvébõl is idézett, hogyan kell búcsúzni az ifjúságtól.

A Mátyás utcai otthon férfi lakói verses-prózai összeállítással, míg a Széchenyi István Tagiskola tanulói dallal és tánccal köszöntötték az ünnepelteket. Az intézmény dolgozói meglepetésmûsorral készültek: a Hófehérke és a hét törpe címû mesét adták elõ modern felfogásban. Végezetül Nagy Józsefné otthonlakó mondott el két verset.

Kép és szöveg: Nyírõ Gizella

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!