2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Országos lövészverseny BerettyóújfalubanForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2012-10-10 18:36:10
Harmadjára érte az a megtiszteltetés a Bihari Lövészklubot, hogy elnyerte a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség 2012. évi Gyorspont Országos Bajnokságának rendezési jogát.

A városi lõtéren zajlott rendezvényrõl Hegedûs Péter, a Bihari Lövészklub elnöke számolt be, miközben zajlottak a versenyek. Megtudtuk, hogy az elõnevezés alapján 69-en jelentkeztek, hét versenyszámban, több, mint kétszáz regisztráció érkezett. Az ország minden szögletébõl eljöttek a lövészsport kedvelõi, így a házigazdákon kívül Jákról, Budapestrõl, Tatabányáról, Szászvárról, Miskolcról, Nyíregyházáról, Szegedrõl, Derecskérõl.

IMG_2961.JPG Kis kaliberû, nagy kaliberû pisztollyal és puskával, nyílt és optikai irányzékkal lõhettek a lõlapra a versenyzõk, nõi, férfi, ifjúsági és felnõtt kategóriában. Azt már Bereczki Szilárd szervezõ tette hozzá, hogy a dinamikus sportlövészet egyrészt technikai, másrészt ügyességi sport kombinációja, hiszen eszköz – pisztoly vagy puska – kell hozzá, de próbára teszi az emberi koncentrációt, a figyelmet és a fegyelmet is.

A versenyzésen túl a sporttársi kapcsolatokat erõsítik, de új ismeretségekre is szert tesznek a résztvevõk – egészítette ki az elmondottakat Hegedûs Péter. A legjobbak versenyszámonként az országos bajnoki cím tulajdonosai lettek, akiknek a serleget, oklevelet Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõ, Nagy László, az önkormányzat ifjúsági és sportbizottságának elnöke, Halasi Mihály, az MDLSZ elnöke, Toók László, az MDLSZ fõtitkára, valamint Hegedûs Péter klubelnök nyújtotta át.

A versenyzõket és kísérõiket az Erdei és Asztalos család jóvoltából marha pörkölttel látták vendégül.

Kép és szöveg: Nyírõ Gizella

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!