2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Beindult a Bozsik-program!Forrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2012-10-15 09:36:52
Ahhoz, hogy a tehetséget felfedezzük, majd kibontakoztassuk, idõben kell elkezdeni a foglalkozásokat. Fokozottan áll ez a sportra – annak minden ágára - , ezért pl. a futball megszerettetését, a jövõ reménységeinek kinevelését már óvodás korban ildomos beépíteni a mindennapok világába. Ezt hivatott véghezvinni a Bozsik-program, melybe az összes berettyóújfalui óvoda bekapcsolódott.

A Rákóczi utcai óvodába ellátogatott Hegedûs Gábor, a korosztályos válogatott edzõje, aki elõbb elméleti oktatást tartott az óvónõknek, majd az ovisoknak a gyakorlatban is megmutatta a labdajáték szépségét, különbözõ fortélyait.

A szakember ismertette az Oviprogram elindulását. Szólt arról, hogy kezdetben nagy tornatermekben indult el a program, ám ott „elvesztek” a gyerekek, ezért leválasztották a tereket. A legfontosabbnak említette a kicsiknél a mozgásigény kielégítését, a mozgás fejlesztését. Az alapoknál a futást, kúszást, mászást, a térben és idõben való tájékozódást, a rúgást, dobást, a kézzel és lábban történõ labdavezetést és gurítást sajátítják el a gyerekek.

Az igen érdekveszítõ elõadáson és játékos foglalkozáson részt vette Muraközi István polgármester is, aki maga is boldogan kapcsolódott be egy kis dekázásba, labdafejelésbe.

Kép és szöveg: Nyírõ Gizella

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!