2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Margittai óvónõk BerettyóújfalubanForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2012-11-12 09:13:50
Igazi tartalmas, tapasztalatcserét magában hordozó testvér települési kapcsolat van Berettyóújfalu és a partiumi Margitta között. Egy hónapon belül másodjára járt küldöttség Bihar fõvárosában. Október közepén az õsz ízeit hozták el a számadó napokra, most pedig óvónõi küldöttség érkezett a Vass Jenõ Óvodába és Bölcsõdébe.

 

A küldöttséget fogadó Muraközi István polgármester is kiemelte, hogy a városvezetõk protokolláris találkozóján túl, felsorolni is nehéz lenne, hányszor fordulnak meg egymás településén a különbözõ szakterületek képviselõi. Éppen ezt a jó kapcsolatot ismerte el a margittaiak nevében Mózes Katalin, aki Kiválóság-díjat nyújtott át Muraközi Istvánnak.

Török Istvánné intézményvezetõtõl megtudtuk, hogy a margittai óvónõkkel 2009 óta tart a kapcsolat, melynek keretében igyekeznek megismerni egymás nevelési kultúráját, pedagógia módszereit, a közös pályázati lehetõségek kiaknázását. A mostani találkozó az egészségre nevelés témakörét ölelte fel. Az óvodapedagógusok bepillantást nyerhettek a Rákóczi úti tagóvoda csoportjainak munkájába, kiállítást tekinthettek meg az õsz terméseibõl, a közös ebéd elfogyasztása után pedig a Bihar Termálliget uszodájában az óvodások úszásoktatásán vehettek részt.

Kép és szöveg: Nyírõ Gizella

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!