2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Felújított autóval nyomulnak a polgárõrök!Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-11-28 14:41:50
Éppen húsz éve alakult meg a Berettyóújfalui Polgárõrség, mely a kerek évforduló kapcsán fehér asztalhoz invitálta egykori és jelenlegi tagjait, valamint a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság volt és jelenlegi kapitányát: Lingvay Csabát és Aranyi Istvánt.

Mazács Ferenc, a polgárõrök elnöke rövid visszatekintésre vállalkozott. Kiderült: 1992-ben Szabó Sándor kezdeményezésére 15 fõvel szervezték meg a polgárõrséget. Kisebb-nagyobb szünet után, 2004-ben újabb alakuló ülésen szervezõdött meg 9 fõvel a civil egyesület, melynek volt olyan éve, amikor 2,5 millió forint támogatást kapott. A rendõrséggel szorosan együttmûködve végzik bûnmegelõzõ tevékenységüket, a lakosság biztonságérzetének javítása érdekében. Tavaly elnyerték az Év polgárõr egyesülete címet, melyet Túrós András országos OPSZ-elnöktõl vehettek át.

 

 

Fotók: HajduPress, Nyírõ Gizella
Fotók: HajduPress, Nyírõ Gizella

 

 

 

 

 

 


 

 

Jelenleg 68 aktív tag lát el szolgálatot, este nyolctól hajnali négy óráig. A közrend és közbiztonság fokozása érdekében, munkájukat segíti a megyei Polgárõr Szövetségtõl kapott Suzuki Vagon R+ személygépkocsi, a rendszámfelismerõ, egy fényképezõgép, valamint egy navigációs rendszer.

 

 

 

 

 


 

 

Az egyesület belsõ szavazással döntött az év polgárõre kitüntetés adományozásáról, amit Mazács Ferenc vehetett át Dudoma Zsolt elnökségi tagtól.

 

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!