2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Gyõzelem az UTC elleni rangadónForrás: berettyohir.hu
Utolsó módosítás: 2012-12-13 14:41:36
A Mezei-Vill futsalosai tegnap a rivális szegedieket fogadták és izgalmas mérkõzésen begyûjtötték az újabb három pontot.

Igazi, vérbeli rangadót láthattak a szerdán este a havas, jeges utak ellenére a Morotvára kilátogató sportrajongók.

A meccs hazai szemmel nézve kifogástalanul indult, Nagy alig harminc másodperc eltelte után máris vezetést szerzett az MVFC-nek. A Berettyóújfalu játékosa közvetlen közelrõl vette be Tombácz kapuját és érdemeibõl mit sem von le, hogy ehhez a vendégek hathatós asszisztálása is szükségeltetett. A folytatásban érezhetõ volt, hogy a bordómezesek komolyan készültek a szegediekbõl, egyre-másra alakították ki a helyzeteket, ám azok sorra kimaradtak. Ahogy az ilyenkor már törvényszerûen lenni szokott, a kihagyott ziccerek megbosszulták magukat, a Brinszky-csapat elõbb egy kontrából (1-1), majd egy kapu elõtt keresztbe lõtt labdából (1-2) megszerzett gólokkal megfordították az eredményt és a félidõre már egygólos vendégvezetés mellett vonulhattak a csapatok.

A második játékrészben nem változott sokat a játék képe. Az MVFC továbbra is irányított, sorra adódtak Turzó-gárda elõtt a lehetõségek, a helyzetek értékesítése azonban változatlanul csekély százalékkal mûködött. Az idõ elteltével egyre inkább nyilvánvalóbbá vált, hogy ezen a találkozón szoros eredmény fog születni, a gyõzelemhez pedig Fortunára is szükség lehet. Ez utóbbi hamar beigazolódott, mikor Gál megpattanó lövése az addig remekül teljesítõ Tombácz lábai között gurult a kapuba (2-2). Néhány perccel a lefújás elõtt Lovas távolról eleresztett bombája pedig végleg megpecsételte a szegediek sorsát (2-3).

 

A Mezei-Vill FC a kihagyott ziccerek, rossz indítások és az eladott, elpasszolt labdák ellenére a bemutatott helyenként ötletes, taktikus játéka alapján megérdemelten gyõzte le az UTC gárdáját.

Mezei-Vill FC – UTC Futsal Team Szeged 3-2 (1-2)

Berettyóújfalu, 2012.12.12. Pálfi István Rendezvénycsarnok, 150 nézõ- Vezette: Varga L., L. Tóth L., Veres J.

MVFC: Pallai – Trencsényi, Szécsi, Rábl, Nagy Csere: Szabó, Lovas, Gál, Siska, Kiss, Tihanyi, Mezei

Edzõ: Turzó József

Újszeged: Tombácz – Trucz, Koncz, Tóth, Hernády Csere: Béry, Puskás, Fülöp, Dürgõ, Hegyesi, Juhász

Edzõ: Brinszky Adrián

Gólok: Nagy (1’), Gál (24’), Lovas (36’) ill. Hegyesi (6’), Trucz (18’)

Sárgalap: -

Turzó József (MVFC): Idegesen futsaloztunk, gyakran elfutottunk a labda elõl. Jobbára mi birtokoltuk a labdát, a helyzeteket is kidolgoztuk ugyan, de azokat rendre kihagytuk, ellenben két gól ajándékoztunk az ellenfelünknek. Ezen a szinten nem lenne szabad ilyen találatokat kapni. A játékosaimon meglátszik, hogy van, akinek ez volt decemberben a nyolcadik mérkõzése.

Brinszky Adrián (Szeged): Gratulálok a Berettyóújfalunak a gyõzelemhez. Izgalmas mérkõzést játszottunk, a végét fizikálisan nem bírtuk, míg a hazaiaknak szerencséjük is volt. A vereség ellenére minden elismerésem a csapatomnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!