2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Év végi rendõrségi hírek!Forrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-12-24 11:50:14
  Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Hivatala 4100 Berettyóújfalu, Kossuth u. 17-19. Tel.: 54/402-024 Fax.: 54/402-116 BM Tel.: 32/52-10 Fax.: 32/52-21 e-mail: [email protected]  

 

Sajtóközlemény

2012. karácsonyi- és  év végi ünnepek, téli idõszak

 

 

Fokozott közterületi ellenõrzést és megerõsített járõrözést tart a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság a karácsonyi ünnepeket megelõzõ adventi hétvégéken Berettyóújfaluban és a környezõ településeken, a bevásárló központok, piacok körül, közterületeken és a nyilvános helyeken.

 

„Karácsonyi” bevásárlás, a tolvajok útra kelnek!

 

A nagyobb és a kisebb üzletekben egyaránt visszatérõ jelenség, hogy a vásárlás közben viselt kézitáskákból az iratokat, készpénzt tulajdonítanak el, a figyelmetlenséget kihasználva. A bevásárlókocsikban elhelyezett nõi táskák hivalkodó lehetõsége a lopásoknak.

Berettyóújfalu területén nincs olyan rendkívüli ünnepi forgalommal rendelkezõ bevásárlóközpont, amelyre jellemzõ volna a zseblopások elkövetése, azonban aki a környezõ nagyvárosokat felkeresi, fokozottan figyeljen értékeire.

 

A fokozott rendõri jelenlét célja bûncselekmények és tulajdon elleni szabálysértések megelõzése, a nagy tömegek mozgását és figyelmetlenségét kihasználó bûnelkövetés visszaszorítása, valamint a megnövekvõ forgalom kezelése, közlekedési balesetek számának, súlyossági fokának csökkentése.

 

A korábbi évek tapasztalatai azt igazolják, hogy a karácsonyi ünnepekre való felkészülés, a megnövekedõ bevásárló-forgalom jelentõsen aktivizálja azokat a bûnözõ személyeket és csoportokat, akik jogsértõ tevékenységüket a közterületeken, a közforgalmú közlekedési jármûveken, illetve a nyilvános árusító helyeken követik el.

 

A rendõrség az év hátralévõ idõszakában kiemelt feladataként kezeli a közterületen folytatott jogsértõ tevékenységek visszaszorítását, a közterületek fokozott rendõri ellenõrzését, a bûncselekmények, szabálysértések megelõzését és megszakítását.

 

Ünnepek, közlekedés, alkoholfogyasztás:

Az év végi ünnepek miatt megnövekszik a gépjármû, kerékpáros és gyalogos forgalom, ezért várható azok folyamatos ellenõrzése, kiemelten az ittas vezetõk kiszûrése, a kerékpáros és gyalogos közlekedés szabályainak betartása, a láthatóság ellenõrzése.

 

Határon átnyúló rendõri intézkedések:

A közutakon az elõzõ évekhez hasonlóan - 2012. december 14-16. és 21-23. közötti idõintervallumban – Magyarország-Románia határán átnyúló közlekedési akció kerül megszervezésre, melynek köszönhetõen az utakon is fokozott rendõri jelenlét várható.

 

 

 

 

Téli idõszak, csúszós, balesetveszélyes utak!

A városban található üzletek parkolóiban hétköznapokon és ünnepi idõszakban egyaránt elõfordulnak kisebb anyagi káros balesetek, amelyek elkerülésére az autóvezetõknek kell fokozottan figyelniük. A személyi sérüléssel nem járó balesetekben lehetõség van a felek kölcsönös megegyezésére, az gépjármû kárbejelentõlapok, ún. „betétlapok” cseréjére, de amennyiben személyi sérülés is történt a közlekedési szabályok szerint kötelezõ a rendõrség értesítése.

 

A tél beköszöntével a közlekedésben valamennyi résztvevõ részérõl nagyobb figyelmet kell fordítani a nedves, esetenként jeges útfelületek csúszósságára, de a mezõgazdasági jármûvek sárfelhordásai is mindennapos jelenségek. Amennyiben a közlekedésben részt vevõk a fõútvonalakon sárfelhordást tapasztalnak, a közlekedés biztonságának javítása érdekében jelezhetnek személyesen vagy telefonon a Rendõrkapitányság 107-es, vagy 112-es hívószámára, illetve a közút kezeléséért felelõs szervnek. Ilyen esetekben a kapitányság azonnal intézkedik az út kezeléséért felelõs szerv felé a baleseti források megszüntetésére.

 

 

 

Berettyóújfalu, 2012. november 29.

Tisztelettel:

Baradács Péter r. fhdgy. s.k.

mb. hivatalvezetõ

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!