2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Fatolvajok és betörõk - a Vámospércsi Rendõrõrs híreiForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2013-01-26 15:28:51
Fatolvajok A falopások megelõzésére és visszaszorítására szolgáló ellenõrzés helyszíne volt 2013. január 24-én Vámospércs és környéke. A helyi Rendõrõrs rendõrei a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendõrség munkatársaival együtt tartottak ellenõrzéseket.

Az ellenõrzések során beszerzett adatok alapján egy vámospércsi lakóház udvarán elrejtve egy m3 tölgyfát találtak az intézkedõ rendõrök, melyet a Nyírerdõ Zrt. tulajdonában lévõ erdõbõl vágtak ki engedély nélkül.  A 41 és 27 éves elkövetõket elõállították a Rendõrõrse. A két férfi ellen tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folyik az eljárás.  Az intézkedések során az általuk használt láncfûrészt is lefoglalták a nyomozók.

Hasonló ellenõrzésekre a jövõben is számítani lehet.

 

a lefoglalt láncfûrész

Betörõk rendõrkézen

Kilenc betörést követett el az elmúlt két hónapban az két férfi, akiket tegnap fogtak el és állítottak elõ a vámospércsi nyomozók. A két férfi elsõsorban használati tárgyakat és mûszaki cikkeket tulajdonított el a feltört  melléképületekbõl, illetve a családi házakból. A nyomozás során beszerzett adatok alapján a nyomozók beazonosították az elkövetõket, akiket tegnap gyanúsítottként kihallgattak. A 23 és 15 éves nyírábrányi férfiak ellen lopás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az eljárást a Hajdúhadházi Rendõrkapitányság Vámospércsi Rendõrõrse folytatja le. Harmadik társukat még keresik a rendõrök. Az elkövetõknél megtartott házkutatások során az eltulajdonított tárgyak nagy részét megtalálták a nyomozók (mikrohullámú sütõt, fúrógépet, csillár), így a lopási kár részben megtérült.

 

a házkutatás során az eltulajdonított tárgyak jelentõs része megkerült

 

 

Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!