2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Tetemek a városszéli tanyánForrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-05-27 09:10:55
Berettyóújfalu - Rettenetes körülmények között tartanak mintegy 350 birkát egy tanyán Berettyóújfalu mellett – fordult szerkesztõségünkhöz az említett teleppel szomszédos föld tulajdonosa.

Rentgeteg dögöt láttunk a napokban a hodályok körül, nem csoda hiszen volt olyan, hogy én adtam inni szerencsétleneknek, mert napok óta szomjaztak – folytatta, s kérte, nevét ne említsük.

 

 

A tanyán érkezésünk elõtt nem sokkal fejezõdött be az Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenõrzõ Állomás hatósági állatorvosának szemlézése, melyen részt vett a debreceni Együtt az Állatokért Állatvédõ Közhasznú Egyesület két tagja is. Hevesi Péter a tanya tulajdonosa elmondta, vannak ugyan problémák, de ezek abból adódnak, hogy hetek óta nem talál juhászt állatai mellé, s egyedül nem tudja olyan jól ellátni õket.

– Azon leszek, hogy ezt a helyzetet mihamarabb megoldjam – tájékoztatott készségesen, de erélyesen megjegyezte: senkinek semmi köze ahhoz, hogy mi folyik a portámon, felháborít, hogy az engedélyem nélkül bejárkálnak!

Ott jártunkkor az állatok épp hûsöltek a közeli ligetben, s külsõre azon kívül, hogy még mindig nem voltak megnyírva (a nyírás ideje áprilisban van), nem látszott komolyabb bajuk.

A két hodályban viszonylagos rend volt, bár még mindig túl sok trágya éktelenkedett benne, tetemeket viszont nem láttunk.

F.Á.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!