2024. május 5. Vasárnap, Györgyi.
 
Még a tévét is kilopták a sírbólForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-02-12 10:29:10
Sárrétudvar – Ésszel fel sem lehet fogni, miként tehet valaki ilyet – mondta Bodó László édesapja nyughelyénél, amelyet sírrabló fosztott ki nemrégiben a Sárrétudvari Köztemetõben.

- Apu közel öt éve hagyott itt minket, roma hagyományoknak megfelelõen temettük el egy kisebbkriptába a Sárrétudvari Köztemetõben, mellé helyeztük kedvenc tárgyait, italokat, némi készpénzt és egyéb értékeket, amelyek kedvesek voltak számára – emlékezett vissza Bodó László, édesapja temetésének körülményeire. Múlt héten csütörtökön az öcsém szólt, hogy valami nincs rendben a sír körül, mert olyan, mintha valaki szétdúlta volna. Amikor kimentünk, hogy megnézzük, nem akartunk hinni a szemünknek. A nyughelyet felásta valaki, a sír mellett pedig megtaláltuk édesapám ruhafoszlányát, a fecskendõt, ami halálakor a karjában volt, és a koporsó egy darabját is. Ezt azonnal jeleztük a temetõ gondoksága és arendõrség felé is, de ekkor nem akartak minket komolyan venni. Az is elhangzott ekkor, hogy valaki biztos csak virágot akart kiásni, így keletkezett a gödör a síron, ebbe azonban nem nyugodtunk bele. Exhumálást kértünk, ami a mi gyanúnkat erõsítette meg – idézte fel a megrázó történéseket Bodó László.

sírt feltárva nyilvánvalóvá vált, hogy valakibemászhatott kriptába, a halottat pedig asírból kiemelve foszthatta meg az értékeitõl. – Azonnal feljelentést tettünk az ügyben, ami még arendõröket is felkavarta. Elvégre nem ember az ilyen, aki képes kifosztani egy halottat úgy, hogy közben letépi annak testrészeit – jelentette ki az elhunyt fia. A kriptából megközelítõleg százezer forintnyi érték tûnt el, de a rabló magával vitte a halott kedvenc kistévéjét és palackozott italait is. A megrendült bárándi család mellesleg a fosztogatásokai között említette, hogy híre mehetett a településen, hogy a férfit korábban nagyobb értékû arany ékszereivel temették el.

- Akárhányszor lehunyom a szemem, apu tetemét látom magam elõtt. Én nem kívánom senkinek azt, hogy a szerettét valaha úgy kelljen látnia, ahogy én láttam édesapámat. Senki ne gondolja azt, hogy az értékeket sajnáljuk, mert nem. Ami a temetõbentörtént, mélységesen megrázott minket és az a hozzáállás, ahogy kezdetben az ügyünket megpróbálták elbagatellizálni – mondta el Bodó László.

A történtekkel kapcsolatban megkerestük aSárrétudvari Köztemetõt üzemeltetõ Tóth Jenõnét, aki telefonon elmondta, hogy mélységesen együtt érez a családdal és nem érti miként fordulhatott mindez elõ a temetõben hozzátéve, hogy negyvenéves üzemeltetõi pályafutása alatt még csak a környezõ településeken sem hallott a sárrétudvari esethez hasonlóról. Kérdéseinket az eset kapcsán eljuttattuk a megyei rendõr fõkapitánysághoz is, válaszukat hamarosan közöljük!

-Matey István-

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!