2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Magyar pápáról beszélnek az olasz rádióbanForrás: hir24.hu
Utolsó módosítás: 2013-02-17 10:15:22
Erdõ Péter bíborost a legesélyesebbek között említi az olasz közszolgálati adó.

A távozó német pápát, XVI. Benedeket közép-kelet-európai utód válthatná - hangzott el a RAI rádió egyes csatornáján sugárzott, Estovest címû geopolitikaimagazinmûsorban. Erdõ Péter bíboros mellett Christoph Schönborn bécsi érsek neve merült fel a mûsorban. Az olasz sajtó egyébként már korábban is foglalkozott a magyar egyházfõ lehetséges vatikániszerepével.

Benedek pápa távozásának hírére elõször a brit fogadóirodák kezdtek heveny találgatásba, ott a magyar bíboros sanszai csak a hetedik helyre voltak jók. Úgy tûnik,az olasz közrádió vagy jobban informált, vagy munkatársai jobban örülnének Erdõ Péter pápaságának.

A XVI. Benedek által mondott utolsó elõtti úrangyala imádságra (angelus) vasárnap reggeltõl érkeztek a zarándokok a Szent Péter térre, ahol már éjszaka is imádkoztak a pápáért. Ezer rendõrt vezényeltek a Vatikán környéki római utcákra. 
A pápának az angelust követõen egy hétig nincs nyilvános programja a nagyböjti lelkigyakorlatok miatt, melynek vezetését Gianfranco Ravasi bíborosra, a Kultúra Pápai Tanácsa prefektusára bízta. Ravasiban a sajtó azonnal pápajelöltet látott.

Az ANSA olasz hírügynökség vatikáni forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy a következõ napokban Paolo Gabriele, a volt pápai komornyik is elhagyja a törpeállam területét. Az ANSA úgy tudja, hogy a bizalmas vatikáni dokumentumok ellopásáért másfél évre ítélt, majd december 22-én pápai kegyelemben részesült Gabriele titoktartási kötelezettséget írt alá a Vatikánnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!