2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Elfogyott a rendszám, várni kell az autóraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-02-21 16:51:12
Debrecen – Két-három hét késéssel tudják átadni a márkakereskedõk az új autókat, mert nem tudnak rendszámot „szerezni”.

– Nem elég, hogy az utóbbi évek alaposan visszavetették az újautó-értékesítést, még amikor vevõ van, sem tudjuk átadni az autót, mert egyszerûen nincs rendszám – mondta Orbán András márkakereskedõ, hozzátéve, hogy még néhány nappal ezelõtt is azt gondolták, hogy ez csupán átmeneti állapot, de mint kiderült, nem az.

Az okmányirodától kapott információi szerintOrbán András elmondta, hogy azautókereskedõknek bizony két-három hetet is kell várniuk, hogy az eladott autókat forgalomba tudják helyezni. Az ok egyszerû, a cég, aki gyártotta, most nem gyárt, bár vélhetõen ennek még a tervezett rendszámcsere az oka. – Bejártuk már a környezõ városok okmányirodáit is, a legtöbb helyen szintén nincs már rendszám. Azt az információt kaptuk, hogy bár Budapesten még van, ott viszont az érvényesítõ matrica fogyott el. Hiába zártunk egy sikeresnek nevezhetõ januárt, ha aztán meg várnunk kell a rendszámokra – tette hozzá a márkakereskedõ, megjegyezve, hogy ez tovább nehezíti a 2008 óta tartó folyamatos „küszködést”.

A válság kirobbanását követõen mélyrepülésbe kezdett az autóipart is. Mind a gyártás, mind a kereskedelem visszaesett. A márkakereskedõk köre is teljesen átalakult – a megyében is −, s vannak az országban úgynevezett „fekete megyék”, ahonnan hiányoznak is bizonyos márkák. Az elmúlt öt év gazdasági folyamatainak következménye, hogy a márkakereskedõknek mintegy 40 százaléka eltûnt a palettáról, s a folyamat még nem állt meg. Tavaly az országban alig több mint 53 ezer új autótértékesítettek, ennek egy része állami és rendõrségi, vagy egyéb flotta beszerzés volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!