2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Jótékonysági bál Sápon Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2013-04-09 10:23:23
Szombaton este jótékonysági bált tartottak a Hajdú-Bihar megyei Sáp községben. Az est bevételébõl az 1848-as forradalom és szabadságharc hõseinek kívánnak emlékmûvet állítani.    

 

Sáp község sporttermében körülbelül kettõszáz személy gyûlt össze. Az est fõvédnöke Cseke Attila romániai parlamenti képviselõ és Bodó Sándor magyarországi országgyûlési képviselõ voltak. Elsõként Karacs Imre községi polgármester üdvözölte a jelenlévõket, majd a bál fõvédnöke, Cseke Attila köszöntötte a jelenlévõket. Románia egykori egészségügyi minisztere elmondta, hogy nagy megtiszteltetésnek vette, amikor 2013 január 25-én, a Sáp testvértelepülése, Szentjobb községközponttá való visszahelyezése alkalmából tartott ünnepségen, Karacs Imre felkérte, vállalja el a bál fõvédnökségét. „Örömmel tettem eleget a polgármester úr felkérésének. Fontos az, hogy magunkon túl tudjunk másokra is és a közösségre is gondolni. Amíg tudunk közösségünkre áldozni, addig népünknek van jövõje.” – mondta a képviselõ, majd egy rövid történettel nyomatékosította az önzetlenség és a mások iránti szeretet fontosságát.
Az eseményen jelen volt Sáp község partiumi testvértelepülésének, Szentjobb községnek a polgármestere, Molnár József is, aki a község nevében felajánlotta, hogy az emlékmû kopjafáihoz szükséges faanyagot a szentjobbi önkormányzat adományozza Sápnak.
Végezetül Bodó Sándor országgyûlési képviselõ szólt a jelenlévõkhöz, aki a nehéz gazdasági helyzet ellenére elért sikereket említette meg, majd hivatalosan is megnyitotta a jótékonysági bált. Ezt követõen a helybéli óvodások és iskolások, valamint az ifjúsági tánccsoport tagjai mutattak be mûsort.

Az est bevétele a részvételi díjakból, a megvásárolható támogatójegyekbõl, illetve a tombola bevételébõl származott. A tombolán értékes ajándékcsomagok találtak gazdára. Cseke Attila fõvédnök, egy fából faragott Szent László királyt ábrázoló szobrot ajánlott fel tombolanyereménynek, ám a szobor anyagi és eszmei értékére való tekintettel, a szervezõk úgy döntöttek, hogy árverésre bocsátják azt. A

kikiáltási árat Molnár József szentjobbi polgármester felajánlása jelentette, aki 10 ezer forintot ajánlott a szoborért. Hosszas licitálás után a szobor rekordáron, azaz 205 ezer forintért talált gazdára, Sáp község önkormányzata vásárolta meg, s Karacs Imre polgármester elmondása szerint az önkormányzatnál fogják elhelyezni. Az est összbevétele 710 ezer forint volt, vagyis sikeresnek tekinthetõ a jótékonysági bál. Az est bevételébõl fogják felállítani az 1848-as forradalom és szabadságharc áldozatainak emlékmûvét, amelyet a tervek szerint 2014 nemzeti ünnepén fognak felavatni.


Tõtõs Norbert

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!