2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Hangverseny az iskolábanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2013-04-23 17:51:56
A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége - KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottsága ebben az évben is meghirdette a 2012/13-as tanév Éneklõ Ifjúság hangversenyeit. A Barsi Dénes Általános Iskolában április 20-án, de. 10 órakor került sor a rendezvényre.

Az esemény zsûritagjai Brincken Györgyné (énektanár és karnagy) és Deli Gabriella (a Hajdú-Bihar Megyei Zenei Egyesület Ifjúsági tagozatának vezetõje, énektanár és karnagy), valamint a zsûri elnöke Kiss Csaba (fõiskolai adjunktus, karnagy, a Hajdú-Bihar Zenei Egyesület alelnöke) volt.

Elsõként a „Nyitnikék” Kicsinyek Kórusa énekelt, majd a „Fülemüle” Gyermekkar következett. A hangversenyt az októberben újjáalakult Baba Jaga Leánykar fellépése zárta. A fellépõket Debreczeni Mária vezényelte. Az énekkarokon kívül fellépett még Lisztes Ágnes, Rázga Áron és Kõmíves Miklós zeneiskolás tanítványai is.

A minõsítéseket két kategóriában díjazzák:

- „A” típusú minõsítés: A jelentkezõ kórusoknak változatos stílusokból, változatos karakterû kórusmûveket kell énekelni, min. 8, max. 15 perc terjedelemben.

- „B” típusú minõsítés: A mûsoridõ min. 5, max. 12 perc. Itt három kategóriában lehet minõsítést szerezni: 1. Népdal kategória, 2. Kórus kategória, 3. Egyházi ének kategória.

A „Nyitnikék” Kicsinyek Kórusa és a „Fülemüle” Gyermekkar a „B” típusban ezüstminõsítést kapott, míg a Baba Jaga Leánykar az „A” típusban Kórus kategóriában ezüstminõsítést szerzett. Debreczeni Mária karnagy, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége által kiállított elismerõ oklevélben részesült. A jutalmakat Kiss Csaba, a zsûri elnöke adta át a díjazottaknak.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!