2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
600 millió a bihari gyerekek felzárkóztatásáraForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2013-05-06 11:08:46
A felzárkóztatás zászlóshajójának nevezte az Esélyt a bihari gyerekeknek projektet Kovács Zoltán, az Emberi Erõforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkára május 3-án, a Városházán tett látogatásakor.

Az államtitkár a két éven át tartó programok megvalósításának komplexitását emelte ki, amelyek a gyerekek születésétõl 18 éves korukig terjednek ki. A Csörszné Bagdi Ildikó által tartott projektismertetõ találkozón Kovács Zoltán aláhúzta: fontos, hogy a halmozottan hátrányos helyzetû gyermekeket, köztük a romákat, már az óvodai, általános iskolai idõszak elõtt bevonják a felzárkóztató programba. Az Európai Unió által csaknem 600 millió forinttal támogatott projekt 29 települést érint. A program keretében Biharkeresztesen a legkisebb gyerekek és szüleik befogadására Biztos kezdet gyerekházat alakítanak ki. Komádiban pedig közösségi házat, ahol a városban élõ családokat várják majd rendszeres programokkal. A többi településen szakmai-pedagógiai programokkal, informatikai képzéssel, közösségi terek biztosításával segítik a hátrányos helyzetû gyerekek felzárkóztatását.

Az esélyteremtés vonatkozik a korai képességgondozásra, az egészségügyre, a szociális és gyermekjóléti szolgáltatásokra, a foglalkoztatásra, a helyi gazdaságfejlesztésre, az ifjúsággondozásra, a civil szféra erõsítésére.

Kovács Zoltán kiemelte: a projekt a bihari térségben tízezer gyermeket és szüleiket érinti. A felzárkóztatási programoknak komoly hatása van a foglalkoztatás bõvítésére, a munkahelyteremtésre is. A politikus a Városházán megtekintette a Bihari Gyerekesély Irodát, beszélgetett az ott dolgozókkal.

Az Esélyt a bihari gyerekeknek program munkaviszonyban 40, vállalkozási, megbízási jogviszonyban 400 embernek nyújt foglalkoztatási lehetõséget.

Kép és szöveg: Nyírõ Gizella

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!