2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Még nincs engedélyezett pénztárgépForrás: vallakozoi.negyed.hu
Utolsó módosítás: 2013-05-08 09:39:41
Egyelõre egyetlen online kapcsolattartásra alkalmas pénztárgép sem kapott mûködési engedélyt. Még azt sem tudják, hogy fogják tartani a gépek a kapcsolatot az adóhatósággal.

Miközben egyre több pénztárgépgyártó kínálja az állítása szerint az adóhatóság (NAV) követelményeinek megfelelõ, több százezer forintba kerülõ termékét, az illetékes hatóság valójában egyelõre egyetlen ilyen kasszát sem engedélyezett - írta a Népszabadság szerdai számában.

Öt pénztárgépgyártó és -forgalmazó kért engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, de sem az ehhez szükséges dokumentáció, sem a pénztárgép nem áll rendelkezésre - tájékoztatta lapot Kõszegi József, a hivatal fõosztályvezetõ-helyettese.

Elmondta: ha megvan minden dokumentum, és a gép is megfelel az elõírásoknak, 15 napjuk van az engedély kiadására. Vagyis az összes határidõ ismeretében nagy biztonsággal kijelenthetõ: bár elméletileg lehetséges, hogy egy kassza májusban rendelkezzen engedéllyel, ennek a gyakorlati esélye igen csekély.

Az online kapcsolattartáshoz szükséges adóigazgatási ellenõrzõ egységet (AEE) és a pénztárgépet csak egyben lehet engedélyezni, márpedig továbbra sem tudni, milyen módon oldják meg az adatátvitelt. Az ellenõrzõ egységben úgy kell elhelyezni a mobil adatátvitelhez szükséges SIM-chipet, hogy azt ne lehessen kicserélni, tehát amíg nincs mobil kapcsolatra alkalmas AEE, addig nincs pénztárgép sem - írta a lap.

A lap értesülése szerint továbbra is tartja magát az az elképzelés, hogy külföldi mobilcégekkel kell szerzõdni a mindhárom magyar szolgáltató hálózatán roamingolni képes SIM-chipért. Eddig egyetlen cég, a tavaly decemberben alakult Mobil Adat Kft. jelentkezett a megoldás szállítására.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!