2024. május 21. Kedd, Konstantin.
 
Itt az olcsóbb hitelForrás: napi.hu
Utolsó módosítás: 2013-05-14 11:50:31
Május 1-jétõl a kormány a korábbi 2 százalékról 5 százalékra emelte a Széchenyi Beruházási Hitel, az uniós pályázatokhoz igényelhetõ Széchenyi Önerõ Kiegészítõ Hitel és Széchenyi Támogatást Megelõlegezõ Hitel konstrukciókhoz biztosított kamattámogatást − elfogadva a kártyaprogramot mûködtetõ KA-VOSZ Zrt. erre tett javaslatát.

A jelenlegi jegybanki alapkamatot meghaladó mértékû támogatásnak köszönhetõen a magyarországi cégek kevesebb mint havi 0,4 százalékos kamattal juthatnak hitelhez a programban. A magasabb kamattámogatás a hitelszerzõdések futamidejének elsõ három évében vehetõ igénybe.

A kedvezmény mellett változatlan feltételek mellett továbbra is része a konstrukciónak a hitelekhez nyújtott garancia 50 százalékos díjtámogatása.

Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelõs helyettes államtitkára szerint a programmal a cégek gyorsabban juthatnak az elnyert EU-s forrásokhoz. Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója szerint az ügyfeleknek évente akár 1,5 millió forinttal kevesebb nettó ügyleti kamatot kell fizetniük.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!