2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Kisadók: további finomhangolás várhatóForrás: ado.hu
Utolsó módosítás: 2013-05-22 11:43:48
A gazdasági minisztérium több intézkedés, így a kisvállalati adónemek, a munkahelyvédelmi akcióterv és a közbeszerzési törvény finomhangolásán dolgozik, de az adórendszerben nagyobb átalakításra már nem kell számítani - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 52. küldöttgyûlésén.

Varga Mihály keddi elõadásában kifejtette: a kisvállalkozásokat érintõ adók, így a kisvállalati adó (kiva) és a kisadózó vállalatok tételes adója (kata) tekintetében a kormány kissé túlbecsülte az átlépõk várható számát.

"Elképzelhetõ, hogy kis finomhangolást végzünk ezen a területen" - mondta, hozzátéve, hogy ez ügyben a Nemzetgazdasági Minisztérium szakértõi egyeztetnek majd a kereskedelmi kamara képviselõivel.

A munkahelyvédelmi akciótervet a kormány úgy szeretné kibõvíteni, hogy a foglalkoztatás lehetõvé váljon azoknál is, akiknél valamilyen adminisztrációs okból nem sikerült azt megoldani. A kormány célja, hogy ne szûnjenek meg munkahelyek.

Az új közbeszerzési törvényrõl - amelyet a minisztérium szakemberei szintén vizsgálnak - úgy nyilatkozott, hogy csak részben váltotta be a kormány jelentõs várakozásait.

Kedvezõ elmozdulásnak nevezte ugyanakkor, hogy tíz közbeszerzési eljárásból nyolcat hazai mikro-, kis- és középvállalkozás tudott megnyerni.

Varga Mihály elõadásában elismerte, hogy a pénztárgépek adóhatósági bekötésével kapcsolatos szoftverfejlesztésben van némi csúszás, de a kormányzati szándék változatlan, és a rendszer elindításának június 30-i határidején nem kívánnak változtatni.

A pénztárgépek üzemeltetõinek, ha önhibájukon kívül esnek késedelembe - a törvényi elõírásoknak megfelelõen - nem kell büntetéstõl tartaniuk.

(forrás: MTI)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!