2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Mire gyûjtene? Tippek a spóroláshozForrás: privatbankar.hu
Utolsó módosítás: 2013-05-29 11:14:34
A pénzügyi, befektetési és biztosítási szolgáltatások egyre komplexebbé váltak az elmúlt években, hiszen az embereknek is egyre összetettebb megoldásokra van szükségük a különbözõ élethelyzetekben és az egyre bizonytalanabb gazdasági körülmények között.

Nem mindegy, hogy mikor és mire költenénk

Aki rövidebb idõtávban gondolkodik, elsõsorban a pénzpiaci alapokba célszerû fektetnie, míg azok számára, akik hosszú távú, ámde rendszeres megtakarításban gondolkodnak, a Generali Biztosító szerint megtakarítással kombinált (unit-linked) életbiztosítások jelenthetnek megoldást.

A szakértõk szerint ha valaki egy, már meglévõ nagyobb összeget szeretne befektetni, a különféle befektetési alapok lehetnek ideálisak, de az egyszeri díjas életbiztosításokban is érdemes gondolkodni. A lakásvásárlási céllal történõ takarékosságra a lakástakarékpénztár kínálja talán a legideálisabb lehetõséget, melynek egyik nagy elõnye az állami támogatás. Azok számára, akik kifejezetten a nyugdíjas éveikre gondolva szeretnének takarékoskodni és ezt szeretnék idõben elkezdeni, az önkéntes nyugdíjpénztári befizetést javasolják a biztosító szakemberei. 

Különbözõ igényekre különbözõ megoldások

Ideális esetben az elõzõekben felsorolt lehetõségek valamilyen kombinációját érdemes választani. Schaub Erika, a Generali Biztosító személybiztosítási üzletágának igazgatója szerint egyre több embernek lesz fontos a személyre szabott megoldás. Az igazgató szerint az életkortól, a megtakarított összeg gyakoriságától és nagyságától, és legfõképpen talán a megtakarítás céljától függ nagyban, hogy milyen megoldást érdemes választani.


Ezzel szemben, az önkéntes nyugdíjpénztári befektetések hozama tíz év után, míg a befektetett tõke csak húsz év után lehet kamatadó-mentes. Schaub Erika elmondta, hogy a Generali is kifejlesztett egy olyan mobilalkalmazást, amellyel ellenõrizhetik befektetéseiket. A különbözõ befektetési lehetõségekkel kapcsolatban érdemes tanácsadók segítségét is kérni.Az adókedvezmények is egy olyan területet jelentenek, melynek alapos ismerete nagyban meghatározhatja a befektetési döntéseket. A befektetési alapok és a TBSZ (Tartós Befektetési Számla), illetve az életbiztosítások eseti befizetéseinél például öt év után válhatnak kamatadó-mentessé a befektetések. A rendszeres díjas életbiztosításoknál tíz év után válnak a megtakarítások kamatadó-mentessé.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!