2024. április 27. Szombat, Zita.
 
A szemétszállítási díjak 30-40 százalékkal is csökkenhetnekForrás: mfor.hu
Utolsó módosítás: 2013-06-06 10:13:30
A július 1-tõl tíz százalékkal csökkenõ lakossági szemétszállítási díjak a következõ években akár további 30-40 százalékkal is csökkenhetnek a hulladékgazdálkodásban bevezetett vagy bevezetés elõtt álló új rendelkezések miatt – jelentette ki szerdán Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési minisztérium környezetügyért felelõs államtitkára a kormányszóvivõvel együtt tartott sajtótájékoztatóján, Pusztazámorban.

Giró-Szász András kormányszóvivõ elmondta: a kormány eredeti szándékának megfelelõen megteremtette az új hulladékgazdálkodási törvényt és létrehozta az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséget. Mindkettõvel az volt a cél, hogy a hulladékgazdálkodást megfelelõ mederbe tereljék, és a lakosság számára kedvezõbbé tegyék.

Illés Zoltán emlékeztetett, hogy január elsejétõl csak olyan cég végezhet közszolgáltatást, amely minimum 51 százalékos önkormányzati vagy állami tulajdonban van. Július 1-tõl pedig csak minõsítéssel rendelkezõ cég végezhet hulladékgazdálkodást. Úgy vélte: a cégek száma várhatóan csökkenni fog, az ellátási körzetek növekedni fognak, és mivel a szolgáltatók profitot nem termelhetnek, így a következõ 1-2 évben 30-40 százalékkal is csökkenhet a lakossági szemétszállítás díja.

MTI

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!