2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Több zsebbõl fizethetjük a strandotForrás: fn.hir24.hu
Utolsó módosítás: 2013-06-10 10:53:15
  Bõvül a Széchenyi-pihenõkártya zsebeinek felhasználási köre.

Július 1-tõl már nem csak a szálláshely-szolgáltatást, hanem a gyógyfürdõ- és strandbelépõt is fizethetjük a Széchenyi-pihenõkártya (Szép-kártya) bármelyik zsebébõl. Ezeknél a szolgáltatóknál eddig kizárólag a harmadik, szabadidõ zsebet lehetett használni. Ezzel párhuzamosan bõvül a szálláshely-zseb felhasználhatósága és új szolgáltatásként a szabadidõs sportrendezvények nevezési díja is belekerült a Szép-kártyával fizethetõ szolgáltatások közé. A kártya kibocsátását és felhasználását szabályozó kormányrendelet módosításáról a kormány május végén döntött.

A módosítást a Magyar Fürdõszövetség kezdeményezte a Nemzetgazdasági Minisztériumnál (NGM), mivel a tagjaik körében készített felmérés szerint a fürdõkben az új cafeteriarendszer bevezetése óta – 2010-rõl 2012-re – 38 százalékkal csökkent az utalványforgalom. Az utóbbi években megvalósult fürdõfejlesztések fenntarthatósága érdekében, valamint népegészségügyi szempontból is fontos, hogy a Szép-kártyát minél többen használják fürdõlátogatásra, ezért a kormány a szakmai szövetség javaslatát elfogadta.

A szálláshely-zseb felhasználása is a szálláshely-szolgáltatók kérését figyelembe véve változik: ezentúl a szálláshelyen igénybe vehetõ összes szolgáltatást ki lehet fizetni a Szép-kártya elsõ alszámlájáról, nem csak a szálláshely-szolgáltatást. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jövõben pl. a félpanziós ellátást vagy a szálláshelyen igénybe vett masszázst, kozmetikai kezelést is ki lehet fizetni a szálláshely-zsebrõl.


Fotó: MTI / Mohai Balázs

Új szolgáltatásként a szabadidõs sportrendezvények (pl. futóversenyek) nevezési díját is ki lehet egyenlíteni Szép-kártyával. A módosítás illeszkedik a kártya bevezetésének fõ céljaihoz – írja az NGM. Hiszen ezek a sportrendezvények a belföldi turizmus élénkítéséhez is hozzájárulnak, egyben a szabadidõ aktív, egészséges eltöltését is szolgálják.

A Szép-kártya felhasználását érintõ változások 842 ezer kártyabirtokos és több száz turisztikai vállalkozás számára lehetnek kedvezõek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!