2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Ismét a lovak közé csaptak a pocsajiakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-08-04 15:51:47
Pocsaj – Harmadik alkalommal, hagyományteremtõ céllal rendezte meg ismét Pocsaj önkormányzata a III. fogathajtó versenyt augusztus 3-án.

A versenyt az elõzõ évekhez hasonlóan idén is számos helyi és környékbeli vállalkozó támogatta.
Az egész napos rendezvényre idén is sokan eljöttek, akik e sportot kedvelik. A kisebb szurkolók sem unatkozhattak: nekik pónilovaglásra volt lehetõségük, amelyet sok gyerek ki is próbált.

Disznótoros reggelivel kezdõdött a nap

Reggelire hurka- kolbász, tepertõ várta a vendégeket, versenyzõket, majd Kecskés Gyula polgármester megnyitotta a versenyt.
A fogatosok felvonulása után – 22 fogat vett részt a versenyben – a csikósok tartottak bemutatót a közönségnek.

Kétfordulós verseny volt

A délelõtti, elsõ fordulóban a rekkenõ hõségben izzadtak a lovak és hajtóik, a fogatosok ennek ellenére mindent beleadtak, a „lovak közé csaptak”.
Az ebéd – mely marhapörkölt és babgulyás volt – és egy kis pihenõ után a második forduló vette kezdetét: itt is szoros volt a verseny.

Kupákkal tértek haza

A verseny eredményeként a zsûri az elsõ helyet és a vándorserleget ifj. Molnár Imre, hajdúböszörményi fogatosnak ítélte. A polgármester köszönetet mondott a szervezõknek, Kalmár Péternek és Fodor Istvánnak, akik három éve szívvel-lélekkel szervezik a fogathajtó versenyt Pocsajban.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!