2024. április 27. Szombat, Zita.
 
“Elevenítõ” – Ifjúsági gyalogos zarándoklatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-08-14 11:02:02
Pocsaj, Máriapócs – Augusztus 12-én délután Pocsajban gyülekezett több mint 400 zarándok fiatal, hogy az ország minden részébõl megérkezve részt vegyenek a Hajdúdorogi Egyházmegye ötnapos zarándoklatán, melynek végsõ célja – a Pocsaj – Létavértes – Debrecen – Nyíradony – Nagykálló útvonalon végighaladva – a nemzeti kegyhely, Máriapócs.

A hétfõi regisztrációt ünnepélyes alkonyati istentisztelet követte a helyi görögkatolikus templomban, azEgyházmegye fõpásztora, Kocsis Fülöp püspök atya vezetésével.

A szertartás után vacsorára, valamint Balázs Mihály és feleségének helyi hagyományõrzõ mûsorára került sor.Kecskés Gyula polgármester úr köszöntõje után a pocsaji Ifjúsági Klub vezetésével jókedvû táncház, és a csoportok ismerkedése zárta a napot.

Kedden a templomban végzett reggeli istentisztelet ésSzent Liturgia után, bõséges reggelivel feltöltõdve fél tízkor vette kezdetét a közel 120 km-es távolságra induló tanúságtevõ, fiatalos lendületû zarándoklat. Az elöl haladó keresztet Dr. Seszták István pasztorális helynök úr, Kanyó Árpád helyi paróchus és a fiatalokkal együtt zarándokló számos pap kísérte.

Pocsaji Görögkatolikus Egyházközség mellett a település önkormányzata, a helyi általános iskola vezetése és sok önzetlen segítõ kéz dolgozott azon, hogy jó hírét vigyék e bihari településnek, és Máriapócsraérve szeretettel gondoljanak ránk, s ajánlják Szûz Mária oltalmába községünket. Köszönet a szervezõk fáradságos munkájáért, a felajánlásokért, és azért, hogy e több száz fiatal hitébõl – ha jól figyeltünk –, „elevenítõ” erõt meríthettünk! – tájékoztatta a Naplót Kanyó Árpád paróchus.

- Nagyné Kelemen Mónika, tudósító -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!