2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Felrobbantják a tegnap talált bombákat!Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-02 14:02:16
II. világháborús bomba hatástalanításán dolgoznak a tûzszerészek Debrecenben

Tegnap reggel Debrecenben a Hadházi út 101.sz. alatt lévõ építési területen földmunkák során, feltehetõen II világháborús robbanószerkezetet találtak.

 

2009.07.02.

 

11.45 Délben robbantják fel a 45 robbanószerkezetet Hajdúhadáhon. Kollégiáink a helyszínen vannak.

 

ELÕZMÉNYEK

 

A 45 darab 10.5 milliméteres, robbanóanyaggal teli repeszgránátot a Hajdúhadházi gyakorlótérre vitték el megsemmisíteni.

16.10 Megkezdõdött a német repülõbombák elszállítása, amely három részletben történik. Minden egyes fordulónál a szállítás idejére lezárják ismét az említett útszakaszokat. (Zákány, Hadházi és Baksai utcák) A környéken lakókat már visszaengedték otthonaikba, de a bombák elszállítása idejére saját testi épségük érdekében nem érdemes elhagyni a lakásokat.

16.00 Frick Pétertõl, a DKV közlekedésmérnökétõl megtudtuk, hogy a 16-os buszt illetve a 3E jelû troli útvonalát érintette a robbanószerkezetek miatti útlezárás, amely nem okozott különösebb fennakadást. Az útlezárás Hadházi út egy megállóját érintette az említett útvonalaknak, a Zákány és Baksai utak között. Így a 3E és a 16-os buszok visszafelé nem a Hadházi úton közlekedett, hanem a Nagyerdei körúton haladt tovább a stadionnál, majd a Martinovics úton tértek vissza a Zákány utca felé. A közlekedés mostanra helyreállt, zavartalanul haladnak a járatok.

14.45 A jelenlegi információk szerint összen 45 db. robbanószerkezetet találtak a tûzszerészek a Hadházi úti építési területen. A hatástalanításon tovább dolgoznak.

13.15 A tûzszerészek jelenleg dolgoznak ezek hatástalanításán. Tájékoztatásuk alapján 11 robbanószerkezet hatástalanítását kell végrehajtaniuk. A Baksay – Zákány - Hadházi út lezárása megtörtént. A robbanószerkezet megtalálásának környékén lakóházak kiürítésére is sor került.


Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!