2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Nehéz kicsengetni az iskolakezdés árátForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2013-08-31 12:51:04
Vannak, akik a hitelek törlesztését is halogatják, hogy legyen tankönyve a gyereknek. Mindössze 12 százaléknak nem okoz semmilyen gondot a becsöngetés.

Minden második, iskoláskorú gyermeket nevelõ háztartás komoly tehertételként éli meg a tanévkezdést - derült ki a Nézõpont Intézet telefonos felmérésébõl, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet megbízásából végzett.

A felmérésbõl kiderült, hogy a családok hét százaléka számára vállalhatatlanok a kiadások, 41 százaléknak jelentõs, nehezen megoldható gondot okoz az iskolakezdés. A válaszadók mindössze 12 százaléka közölte azt, hogy nem okoz gondot tanév indulása.

A tanévkezdés finanszírozását érintõ kérdésre 10-bõl 4 család mondta azt, hogy önerõbõl képes fedezni a költségeket. A többiek csak valamilyen más kiadás terhére, vagy egyéb forrásból képesek biztosítani a kiadásokat: 36 százalék mondta, hogy az élelmiszerekre fordított kiadásokat, 24 százalék pedig a rezsiszámlákat. Öt százalék hajlandó halogatni a hitelek törlesztését is, egy százalék hitelfelvételt is kilátásba helyezett. A válaszadók 36 százaléka válaszolt úgy, hogy semmilyen kiadását nem kell lefaragnia.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!