2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Mezõsasiak a gyulai fõzõversenyenForrás: Vmirjáncki József
Utolsó módosítás: 2013-10-04 21:17:52
A Magyarországi Románok Országos Szövetsége ebben az évben is megrendezte szokásos õszi fõzõversenyét Gyulán a Balcescu Gimnázium udvarán.

A versenyre a magyarországi román kisebbségi önkormányzatok kaptak meghívást. A rendezõk szerint az volt a cél, hogy a megjelent közösségek a helyszínen bemutassák a közösségük fõzõtudományát.

A Mezõsasi Román Nemzetiségi Önkormányzat négy fõvel képviseltette magát a rendezvényen: Juhász Péter elnök, Bihari Csaba alelnök, valamint a fõzéshez értõ hölgyek közül Vekerdi Lajosné és Balogh Lászlóné.

A csapat borscsot és töltött káposztát fõzött. A gyönyörû õszi idõben 16 csapat versengett és fõzött finomabbnál finomabb ételeket.

A fõzõverseny ideje alatt román népmûvészeti csoportok szórakoztatták a megjelenteket.

Miután az elkészített ételek megfõttek, a hagyományoknak megfelelõen egymás ételének megkóstolása következett. Majd mindenki elfogyasztotta a saját fõztjét.

A jó hangulatú rendezvényen a mezõsasi csapat tagjai jól érezték magukat, elhatározták, hogy jövõre ismét ott lesznek a rendezvényen, melyet tizedik alkalommal fognak megrendezni Gyula városában.


- Vmirjáncki József -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!