2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Lomtalanítás 2013
Utolsó módosítás: 2013-10-11 10:01:04
A Berettyóújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tájékoztatja a lakosságot, hogy 2013. október 12-én, szombaton lomtalanítást szervez.Megkérjük a lakosságot, hogy a lomtalanításra szánt hulladékaikat a városkép elfogadhatóbb megjelenése - a guberálók által okozott plusz szemetelés, szemétszétszórás megelõzése - érdekében október 5-e elõtt, lehetõleg 2013. október 11-én, legkésõbb 2013. október 12-án 07 óráig az alábbiak betartása mellett helyezzék ki.

Általános tudnivalók:
Az újrahasznosítható, szelektív jellegû lomhulladékát a szelektív szigeteken helyezze el. (pl. újságpapír, karton, befõttesüveg, PET palack)
Ezzel a lomtalanításkor lerakott hulladék mennyisége is csökken, illetve a külön elhelyezett szelektív hulladék újrahasznosításra kerül.
Az ingatlana elé úgy tegye ki lomhulladékát, hogy a gyûjtõautó által megközelíthetõ legyen, a gyalogos és gépjármûforgalmat ne akadályozza.
Az apróbb lomokat zsákolja be, vagy kösse össze, hogy az elszóródás elkerülhetõ legyen.


Kihelyezhetõ hulladékok:
•    Az ingatlanokon keletkezõ olyan szilárd hulladékok, amelyek nem helyezhetõek el a kukában, illetve a rendszeres hulladékszállítás alkalmával nem szállíthatók el. (pl. bútor, nagyobb dobozok, rongy bezsákolva, stb.)


Nem helyezhetõ ki:

•    Kommunális hulladék, építési törmelék, salak, gumiabroncs, akkumulátor, veszélyes hulladéknak minõsülõ anyagok, vegyszerek, állati tetemek, és minden egyéb, amely veszélyezteti a begyûjtést végzõ dolgozók testi épségét, egészségét.


Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy október 12-én a gyûjtõjáratok elhaladása után kihelyezett hulladékokat az Önkormányzat nem szállítja, illetve nem szállíttatja el. Ezek elhelyezésérõl ártalmatlanításáról, a tulajdonosának kötelessége gondoskodni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!