2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Pollenhelyzet – ÁNTSZ: még mindig okozhat tüneteket a parlagfûForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-13 08:13:11
Még mindig okozhat tüneteket a parlagfû – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton Facebook-oldalán.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának adatai szerint az elmúlt napokban a parlagfû pollenszórása a fõvárosban a hét elsõ napjaiban, illetve Miskolcon szerdán ismét elérte a tüneteket okozó közepes koncentrációt. Szegeden és Zalaegerszegen alacsony szintet mértek. A Parlagfû Pollen Riasztási Rendszer legutóbb közölt térképén az látszik, hogy Gyõr környékén, valamint az ország középsõ területeitõl indulva a keleti határszél felé egyre szélesedõ sávban van érvényben a pollenkoncentrációra figyelmeztetõ jelzés, amit a térkép sárga színnel jelöl.

A parlagfû pollenje mellett alacsony koncentrációban regisztrálták még a fészkesvirágzatúak, az üröm, a csalánfélék, a libatopfélék, a pázsitfûfélék, az útifû, a kender és az ernyõsvirágzatúak pollenjét is. A kültéri allergén gombák mennyisége Zalaegerszegen nagyon magas, Szegeden magas, Budapesten és Miskolcon legfeljebb közepes szintû – írta az ÁNTSZ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!