2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Elindult a keresztféléves felvételi eljárásForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-16 19:41:40
A jelentkezési határidõig folyamatosan használható az e-felvételi, a felsõoktatásra jelentkezés online felülete. A végleges jelentkezéseket november 15-éig kell rögzíteni, a jelentkezés hitelesítésének határideje pedig november 25.

Kedden megkezdõdött a jövõ februárban induló felsõoktatási képzésekre történõ jelentkezési idõszak, a keresztféléves felsõoktatási felvételi eljárás. A jelentkezõknek egy hónapon belül kell eldönteniük, melyik egyetem, fõiskola melyik szakán szeretnének továbbtanulni.Az Oktatási Hivatal és az Educatio Kft. MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a jelentkezési határidõig folyamatosan használható az e-felvételi, a felsõoktatásra jelentkezés online felülete. A végleges jelentkezéseket november 15-éig kell rögzíteni, a jelentkezés hitelesítésének határideje pedig november 25.

A tavalyi keresztféléves eljáráshoz hasonlóan a felvételi eljárás tudnivalói és a hivatalos tájékoztató kizárólag elektronikus formában jelenik meg a www.felvi.hu honlapon.A tavalyi eljárástól eltérõen az idén jelentkezni is kizárólag csak elektronikusan lehet, a www.felvi.hu oldalról elérhetõ e-felvételi keretében - hívták fel a figyelmet a változásra.

A felvételi eljárásban legfeljebb öt jelentkezési hely jelölhetõ meg. A jelentkezés alapdíja 9000 forint - ezért az összegért három helyet lehet megjelölni. A további legfeljebb két helyért kétezer-kétezer forint kiegészítõ díjat kell fizetni. Egy jelentkezési helynek számít, ha a megjelölt szak állami ösztöndíjas és önköltséges változatát is megjelöli a jelentkezõ.

Akinek a végzettsége csak részben vehetõ figyelembe, annál a jelentkezõnél a felsõoktatási intézmény elõzetesen megvizsgálja, hogy a korábban teljesített tanulmányai, megszerzett kreditjei alapján az adott mesterképzési szakra belépéshez mennyi szakterületi kredit ismerhetõ el. Ezt az elõzetes vizsgálatot minden esetben érdemes a jelentkezés benyújtása elõtt kérni attól a felsõoktatási intézménytõl, ahová felvételi kérelmét szeretné benyújtani a jelentkezõ - közölték.

Mesterképzéseken a jelentkezõk maximum 100 pontot szerezhetnek, a pontszámítás szabályait a felsõoktatási intézmények határozzák meg és teszik közzé a www.felvi.hu Egyetemek, fõiskolák oldalain a meghirdetett képzések mellett. A pontszámítás alapképzéseken, osztatlan képzéseken és felsõoktatási szakképzéseken 500 pontos rendszerben történik, vagyis a tanulmányi és érettségi pontok (legfeljebb 400 pont) mellé különbözõ jogcímeken még legfeljebb 100 pont kapható. A ponthatárokat elõreláthatólag 2014. január 23-án hirdetik ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!