2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Rendõrkézen a tolvaj és az orgazdaForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-26 08:34:59
Feltört egy személygépkocsit, majd abból különbözõ értéktárgyakat tulajdonított el egy debreceni férfi, majd a lopott dolgokat eladta. A rendõrök elfogták õt is és az orgazdát is.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság ügyeletére 2013. október 23-án 5 óra 20 perckor egy debreceni nõ telefonon tett bejelentést, mert a háza elõtt parkoló Ford típusú személygépkocsijának jobb hátsó ablakát az éjszaka folyamán ismeretlen tettes betörte és a jármûbõl egy darab mobiltelefont, két darab GPS készüléket és egyéb értéktárgyakat tulajdonított el.                  

A helyszínre érkezõ járõrök megkezdték az adatgyûjtést és tanúkutatást, amely eredményre vezetett. A rendõrök másnap délután azonosították a bûncselekmény feltételezett elkövetõjét, akit elfogtak, a kapitányságra elõállítottak és gyanúsítottként kihallgattak. A 20 éves R. Richárd beismerõ vallomást tett, majd a debreceni lakost a nyomozók bûnügyi õrizetbe vették és elõterjesztést tettek elõzetes letartóztatásának indítványozására.

A rendõrök azonban nem csak a tolvajjal szemben kezdeményeztek eljárást, hanem egy 40 éves férfi ellen is, aki a lopott értéktárgyakat megvette a gyanúsítottól annak tudatában, hogy azok bûncselekmény elkövetésébõl származnak. Az orgazdát a járõrök elfogták és elõállították a kapitányságra, ahol a nyomozók Sz. Gábor debreceni lakost gyanúsítottként hallgatták ki. Õ az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

A Debreceni Rendõrkapitányságon R. Richárddal szemben lopás bûntett, míg Sz. Gáborral szemben orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!