2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Magyar rekordot állítottak fel újraélesztésbõlForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-26 18:26:48
Összesen 243 budapesti és szombathelyi iskolás tanult és végzett szakszerû újraélesztést 125 darab erre a célra kifejlesztett bábun pénteken a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának atlétika csarnokában.

A rekordhoz a diákok félórás tréningen negyven hivatásos oktató segítségével tanulták meg az újraélesztési folyamatot, majd az elsajátított ismeretek alapján öt percen keresztül végezték el az ilyenkor szükséges teendõket - közölte az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja (OEFI-EKK) az MTI-vel.

Az Országos Mentõszolgálat legmodernebb mentõeszközeivel és mentési bemutatóval segítette az akciót, míg a korábbi rekordot tartó Szombathely száz bábut, tíz oktatót és 51 diákot küldött Budapestre a kezdeményezés sikere érdekében. Az újraélesztési kampányban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Resuscitatios Társaság is közremûködött.

A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet: az újraélesztés könnyen megtanulható, és a megfelelõ technika elsajátításával bárki életet menthet.

Tavaly száz diák gyakorolta az újraélesztést együtt egy idõben Szombathely fõterén.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!