2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Kecskefarmot építettek PocsajonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-27 10:30:16
Kecsketartásba kezdett a pocsaji önkormányzat: tavaszra megszaporodik az állomány.

Az elmúlt hetekben vásároltak egy földesi gazdától 97 db kecskét, melynek száma a közeljövõben nõni fog – a szaporulatok is a farmon maradnak, így növelik az állományt.
A kecskehodályokat a nyár folyamán építették, egyelõre még a kecskék fejése történik. A munkákat – fejés, takarítás, legeltetés – állandó emberek végzik.
A kecskék vásárlása be volt építve a költségvetésbe, valamint a tartáshoz szükséges eszközök beszerzése. Ez egy homogén állomány, mely a késõbbiekben a tartás szempontjából nem megvetendõ. A kecskék 90 %-a már be van rakva, tehát az utánpótlás, az ellés január közepe körül várható.

A tejkezelés szabályait betartva a gyermekélelmezésben fogják felhasználni a lefejt tejet, míg a megfelelõ mennyiséget tudják biztosítani.
A hodályok melletti épület fejõháznak készült ugyan, de tejház lesz belõle, mert a fejõállás tekintetében másfajta megoldást találtak: mobil fejõálláson fejik a kecskéket.
A késõbbiekben a tejfeldolgozás a tejházban lesz, de ehhez még eszközök beszerzése szükséges. Addig az új dolgokkal – fejés, legeltetés – ismerkednek az itt dolgozók.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!