2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Enyhe idõForrás: idokep.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-27 21:15:05
Hétfõre virradó éjszaka során egy gyenge hidegfront hatására erõsebben megnövekszik a felhõzet, helyenként - északon, majd reggel délnyugaton - kisebb esõ, zápor is kialakulhat. Napközben változékony felhõzetre számíthatunk. Többfelé megélénkül, a Dunántúlon megerõsödik a déli, délnyugati szél, 19-24°C várható.

Távolabbi kilátások


Kedden egy hidegfront már elérheti hazánk északnyugati tájait, így megnövekszik a felhõzet, és fõként errefelé kisebb esõ, zápor is kialakulhat. Hazánk déli, délkeleti tájain még folytatóik a jobbára napos, meleg idõ.

Szerdán és csütörtökön ez a hidegfront térségünk fölött oszlik majd fel. Átmenetileg több felhõ lesz felettünk, fõként szerdán északon és nyugaton helyenként kisebb esõ is kialakulhat.

 

A hét második felében néhány fokos lehûlés várható, számottevõ csapadéktól nem kell tartanunk. Hajnalonként ismét megjelennek majd a köd- és párafoltok, ám a hajnali fagyok egyelõre nem térnek vissza.

 

Orvosmeteorológia

Hétfõn a magasban továbbra is melegedés fog zajlani, emiatt gyenge melegfronti hatás várható. Fejfájásra panaszkodhatunk, megnövekedhet reakcióidõnk is. A reggeli órákban a párás, ködös területeken fokozódhatnak az ízületi panaszok. A szeles dunántúli tájakon egyeseknél ingerlékenység, fejfájás jelentkezhet. Ha tehetjük, töltsünk minél több idõt a szabadban, használjuk ki a szép idõt!

 

Közlekedésmeteorológia

Hétfõn virradóra pára- és ködfoltok képzõdhetnek, de már nem olyan kiterjedt területen, mint vasárnap reggelre. Ezeken a területeken jelentõsen csökkenhet a látástávolság. A Dunántúlon a megélénkülõ, néhol megerõsödõ szél csökkentheti a jármûvek menetstabilitását. A napos idõben érdemes vezetés közben napszemüveget viselnünk. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!