2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Jelezni kell, ha nem látszik a számlán a rezsicsökkenésForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-28 16:30:27
Aki azt tapasztalja, hogy nem csökkent a számláján a rezsiköltsége, forduljon az adott szolgáltatóhoz, ha pedig ez nem vezet eredményre, akkor a fogyasztóvédelmi hatósághoz – mondta az M1 Ma reggel címû mûsorában a rezsicsökkentést ellenõrzõ munkacsoport elnöke.

Németh Szilárd felhívta a figyelmet arra, hogy a fogyasztóvédelem akár egyetlen lakossági bejelentés alapján teljes revíziót, vizsgálatot hajt végre. Mint mondta: sok céget így sikerült rákényszeríteni a rezsicsökkentésrõl szóló törvény betartására.

A politikus kirívó példának nevezte a Fót, Gödöllõ, Vác térségében szemétszállítást végzõ cégek esetét. Az érintett szolgáltatók indokolatlanul „új mûszaki tartalmakat” írtak a szerzõdésekbe, így például 70 literes helyett 110 literes kukákat alkalmaznak, vagy heti egyszeri alkalom helyett kétszer ürítik azokat, miközben van háztartás, ahol a kisebb kuka sem telik meg egy hét alatt sem – magyarázta.

Németh Szilárd szavai szerint azt látni, hogy sok a szolgáltató a szemétszállítás területén, ezért csökkenteni kell a számukat. A rezsicsökkentés rá fogja kényszeríteni õket, hogy nagyobb területben gondolkozzanak – jegyezte meg.

Kérdésre válaszolva kijelentette: még mindig meg kell védeni Brüsszellel szemben a rezsicsökkentést, ezért fogadott el a múlt héten politikai nyilatkozatot a parlament többsége.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!