2024. április 27. Szombat, Zita.
 
El sem hisszük: eddig csökkenhet a benzin áraForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-30 18:06:33
Újabb 5 forinttal csökkent a benzin, és 4 forinttal a gázolaj ára. Már majdnem 60 forinttal kell kevesebbet fizetni egy literért, mint a másfél évvel ezelõtti rekordok idején. A Híradónak nyilatkozó elemzõ szerint jövõre akár 360 forintig is csökkehet az ár.

Akár 360 forintra is eshet a benzin literenkénti ára - ezt mondta a Híradónak nyilatkozó elemzõ. Várakozásai szerint ugyanis a következõ hónapokban is folytatódik a kedvezõ tendencia, és tovább esik az olaj ára a világpiacon. Szerdától újabb 5 forinttal olcsóbb a benzin, és 4 forinttal a gázolaj. Ami azt jelenti, hogy literenként a benzin átlagosan 396, a gázolaj pedig 415 forintba kerül. Már majdnem 60 forinttal kell kevesebbet fizetni egy literért, mint a másfél évvel ezelõtti rekordok idején. Az árcsökkenés elõtt megfigyelhetõ, hogy kevesebb benzint adnak el - nyilatkozta egy benzinkutas.

Az egy évvel ezelõtti szinthez képest a benzin 15, a gázolaj pedig 12 forinttal lett olcsóbb; másfél éve még a benzin és a gázolaj is 450 forintba került literenként. Kökösy Gábor, a Portfolio.hu elemzõje a Híradónak azt mondta: a dollár jelentõsen gyengült a forinttal szemben az elmúlt hetekben, hónapokban és ez a tendencia múlt héten is kitartott, másrészt pedig a nemzetközi jegyzésárak is csökkentek. Az elemzõ szerint a következõ hónapokban nem kell áremeléstõl tartani és elképzelhetõ, hogy jövõre akár 360 forintra is csökken a benzin literenkénti ára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!