2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Festékadomány hajdú-bihari nagycsaládosoknak
Utolsó módosítás: 2013-11-01 07:59:38
Több mint háromszáz doboz festéket kaptak észak-magyarországi településeken élõ nagycsaládok a Poli-Farbe Festék- és Vakolatgyár felajánlása révén. A jótékonysági program célkitûzése, hogy a családok saját kezûleg újítsák fel ott-honaikat, s így szebb és élhetõbb környezetet teremtsenek. A felajánlás révén hét debreceni, tizenegy püspökladány és négy újirázi nagycsalád otthona is megszépül.

2013. október

A Nagycsaládosok Felsõ-Tisza régiójában, amely többek között Hajdú-Bihar megyét is érinti, összesen 355 doboz színes beltéri falfestéket és zománcfestéket osztottak ki szeptemberben. A festékadományból 46 család részesült, ami azt jelenti, hogy 180 gyermek lakókörnyezete szépülhet meg az õsz folyamán. Debrecenben hét, Püspükladányban 11, Újirázon 4 család otthona szépülhet meg.

Szilágyiné Kerekes Margit, a civil szervezet Felsõ-Tisza Régiójának vezetõje kiemelte: „a családoknak ilyen módon juttatott segítség minden esetben a gyermekek életminõségének javítását segíti elõ”.

Országszerte több mint félezer nagycsalád tudja otthonát barátságosabbá, szebbé tenni a Poli-Farbe felajánlásának köszönhetõen. Az októberben kezdõdõ felújítási munkálatokat a rászoruló családok saját maguk végzik, szükség esetén szakértõi segítséggel. A színes beltéri falfestékeket és zománcfestékeket a Poli-Farbe biztosította a Nagycsaládosok Or-szágos Egyesülete közremûködésével. A hazai tulajdonú vállalat évek óta szervez jóté-konysági programokat, melynek keretén belül közintézmények, óvodák, iskolák, kórhá-zak, egészségügyi és szociális intézmények részesültek festékadományban. 

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének jelenleg 14 ezer, legalább három gyermeket nevelõ család a tagja. Az Egyesület országszerte hét regionális központtal és 250 helyi közösséggel mûködik, munkáját pedig több mint 1500 önkéntes segíti. Alapítása óta leg-fontosabb céljai között szerepel az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövõ generációért érzett felelõsség erõsítése, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, illetve a nagycsaládok egymást ismerõ és segítõ közösségekké szervezése.  Az egyesület folyamatosan azon munkálkodik, hogy a többgyermekes hátrá-nyos helyzetû családokon segíteni tudjon. Örömteli és reményt adó az egyesület azon tapasztalata, hogy vannak magánszemélyek, cégek, akik társadalmi célok iránt is elköte-lezettek, és pénzbeli vagy természetbeni adománnyal is kifejezik ezt az elkötelezõdést.


További információ:
Szaniszló Edina,
30.580.3521
[email protected]

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!