2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Fordulat jön: így változnak jövõre a kgfb-díjakForrás: richpoi.hu
Utolsó módosítás: 2013-11-01 08:35:22
A biztosítóknak november 2-ig kell meghirdetniük és elektronikusan feltölteniük a tarifákat.

Drágább kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosításra számíthatnak az idei kampányban azok, akik tavaly túl olcsót kötöttek - véli a CLB biztosítási alkuszcég szakértõje. A társaság hétfõi közleménye szerint a biztosítóknak be kell hozniuk a túl nagy elmaradást, korrigálniuk kell az árbevételt, ehhez viszont emelni kell a tarifát. A szakértõ úgy véli, jól jöhet a váltás azoknak, akik az elmúlt idõszakban balesetet okoztak, mert biztosítócserével csökkenthetik a vétség miatt megemelt díjukat.

Sebestyén László, a netrisk.hu vezérigazgatója az M1 Ma reggel címû mûsorában elmondta: idén valóban elindulnak felfelé a kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítás árai, azonban csak november 3-án, a tarifák értelmezése után tudják majd megmondani, melyek azok a szegmensek, ahol valóban drágábbak lettek a biztosítások. A Bonusz Malus besorolásnál a kedvezményekkel kapcsolatban lehet eltérés – mondta.

Újdonságnak számít, hogy idén nincs papír alapú hirdetés, valamint az is, hogy a biztosítóknak november másodikáig kell meghirdetniük és elektronikusan feltölteni az információkat, amelyek a Magyar Nemzeti Bank és a Mabisz honlapján megtalálhatóak lesznek - húzta alá a szakértõ. Kiemelte: nem minden biztosítónak kötelezõ tarifát hirdetni. Aki ezt nem teszi meg, akkor a most érvényben lévõ tarifája alapján tudnak a január elsejei évfordulósok váltani.  December 1-ig kell felmondani a január 1-jei évfordulósoknak a szerzõdést – közölte Sebestyén László.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!