2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
Estefelé esõ, zápor lehetForrás: idokep.hu
Utolsó módosítás: 2013-11-02 21:10:20
Vasárnap szeles idõre van kilátás, egy hidegfrontnak köszönhetõen délutántól sokfelé várható esõ, zápor, helyenként -a front vonalában - akár egy-egy beágyazott zivatar is lehet. A front elõtt még kellemesen meleg idõre van kilátás, 13-21°C várható, majd utána viszont visszaesnek a hõmérsékletek.

Távolabbi kilátások:
Hétfõn is folytatódik a változékony, szeles idõ, a kezdeti szárazabb idõt követõen délutántól újra több helyen kialakulhat esõ, zápor. A vasárnapihoz képes pár fokkal hûvösebb lesz.

Kedden sokfelé eshet, majd szerdára kelet felé ez a csapadékzóna elõreláthatólag elhagyja hazánk területét. Gyakran lesz élénk, olykor erõs a légmozgás, de viszonylag enyhe marad az idõ, a csapadékos idõszakokban és tájakon lesz csupán hidegebb.


Csütörtökön-pénteken már mindenütt megszûnik a csapadék, maximum északkeleten lehet kisebb esõ. Az átlagosnál melegebb idõben lesz részünk, a légmozgás is csendesedni fog. Hajnalonként megjelennek majd a talajmenti fagyok is.

 

Orvosmeteorológia

Szombaton a melegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket, így fejfájás, migrén jelentkezhet, valamint fáradtabbnak, álmatagabbnak érezhetjük magunkat. A szeles idõ hatására egyesek ingerültebbnek, nyugtalanabbnak érezhetik magukat. Reggel a nyirkosabb tájakon az ízületi bántalmakkal élõk panaszai is felerõsödhetnek.

 

Közlekedésmeteorológia

Szombatra virradóra párássá, elsõsorban északon foltokban ködössé válhat a levegõ, mely korlátozott látási viszonyokat okozhat. Délutántól elsõsorban északnyugaton, északon, estétõl északkeleten is találkozhatunk kisebb esõ, zápor következtében nedves, csúszós útszakaszokkal. Élénk, a Dunántúlon erõs déli, délnyugati szél csökkentheti a jármûvek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!