2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Több sürgõsségi centrum kellForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-08 13:14:17
Kaposváron, "a hazai sürgõsségi ellátás egyik fellegvárában" rendezte kongresszusát a Magyar Sürgõsségi Orvostani Társaság, több mint 300 hazai és külföldi szakember volt ott.

Moizs Mariann, a Kaposi Mór Oktató Kórház fõigazgatója a kétnapos tanácskozást megnyitó beszédében - emlékeztetve arra, hogy a somogyi megyeszékhelyen csaknem egy évtizedes múltra tekint vissza a sürgõsségi ellátás - kiemelte: ma már eljutottak oda, hogy senki nem kérdõjelezi meg ennek az ellátásnak a szükségességét. A fõigazgató ismertetése szerint az országban 26sürgõsségi részleget fejlesztenek ebben az uniós ciklusban, köztük a kaposvárit, amely "a hazai sürgõsségi ellátás egyik fellegvára".

BerényiTamás, a Magyar Sürgõsségi Orvostani Társaság elnöke, megerõsítve a fõigazgató szavait, úgy fogalmazott: Kaposvár az egyik meghatározó elemea hazai sürgõsségi ellátásnak, hiszen csak néhány intézményben mûködik hasonlóan felszerelt és kialakított centrum.

Varga Csaba fõorvos,a Kaposi Mór Oktató Kórház Sürgõsségi Betegellátó Centrumának vezetõje szerint a Kaposváron bevezetett újszerû sürgõsségi betegellátó rendszer komplexitását az adja, hogy minden sürgõsségi ellátás egy épületben, egyhelyen található, ahogy a traumatológia is, ami nagyban segíti a gyógyító munkát. Repa Imre professzor, a kaposvári kórház stratégiai igazgatója kiemelte azt a politikai összefogást, amelynek köszönhetõen jövõ tavaszra megvalósulhat a kórház 17 milliárdos fejlesztése a Pólus projekt keretében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!