2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
Csendes, nyugodt õszi idõForrás: idokep.hu
Utolsó módosítás: 2013-11-08 14:11:25
Pénteken hosszabb-rövidebb napos idõszakok mellett változóan, idõnként erõsen felhõs lesz az ég, csapadék napközben nem várható. Késõ este északkeleten azonban már többfelé eleredhet az esõ. A reggelre képzõdött köd a déli órákra elõreláthatólag mindenhol feloszlik. Délután 13-19°C várható.

Távolabbi kilátások:

 

Szombaton nyugat felõl újabb frontrendszer közelíti meg hazánkat, így ismét egyre több felhõ érkezik fölénk, délutántól nyugat felõl a Dunántúlon egyre többfelé valószínû esõ, zápor. Megélénkül a légmozgás, még marad az enyhe idõ.

Vasárnap további esõ, zápor valószínû, valamint egy hidegfront hatására délutántól a szél északira, északnyugatira fordul és fõként a Dunántúlon többfelé megerõsödik, olykor viharossá fokozódik, lehûlés kezdõdik.

 

Hétfõn kezdetben még többfelé eshet, majd napközben északnyugat felõl felszakadozik a felhõzet. Hûvös, szeles idõre van kilátás. Kedden már nyugodt, de továbbra is viszonylag hûvös idõ várható, hajnalban pedig már többfelé gyengén fagyhat.

Orvosmeteorológia

Pénteken nem érkezik idõjárási front fölénk, de az átlagosnál melegebb idõben tompulhatnak a reflexek, fáradtabbnak, bágyadtabbnak érezhetjük magunkat, kissé ingadozhat a vérnyomás. A hajnali, reggeli órákban a nyirkos, ködös tájakon átmenetileg fokozottabban jelentkezhetnek a kopásos eredetû ízületi fájdalmak. A csendes, õszi idõben érdemes lesz kimozdulni egy séta erejéig a szabadba.

 

Közlekedésmeteorológia

Péntekre virradóra fõként a Dunántúlon és az északi országrészben képzõdik többfelé köd, mely jelentõsen korlátozhatja a látási viszonyokat, és helyenként akár a késõ délelõtti órákig is megmaradhat. Napközben a köd eltûnése után mindenhol kedvezõek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Az átlagosnál melegebb idõben tompábbak lehetünk, vezessünk nagyon óvatosan, tartsuk meg a megfelelõ követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!