2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Varga: az NGM rendeletmódosítással gyorsítaná a pénztárgépcserétForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-11 19:19:42
Egy a neten terjedõ videó szerint egy egyszerû, házilag összerakható szerkezet segítségével akár néhány száz forintból is ki lehet fûteni a lakásunkat.

Egy a neten terjedõ videó szerint egy egyszerû, házilag összerakható szerkezet segítségével akár néhány száz forintból is ki lehet fûteni a lakásunkat. A felvétel tanúsága szerint egy házilag is könnyedén elkészíthetõ fûtõberendezés, s néhány mécses is elegendõ ahhoz, hogy kifûtsük lakásunk helyiségeit.

A rendszer mûködése egyszerû; a mécsesekbõl származó hõt koncentrálja, amely e nélkül gyébként könnyedén elkeveredne, a mennyezet felé emelkedve a környezõ hûvösebb levegõben. A szerkezethez nem kell más, mint két terrakotta virágcserép (egy nagyobb és egy kisebb), 3 darab tégla, egy hosszabb csavar, illetve néhány mécses. A biztonság kedvéért természetesen nem árt, ha a szerkezetet hõ és tûzálló felületen állítjuk össze, és nem egy gyúlékony padlószõnyegen, mint a videóban. Továbbá jól tesszük, ha nem hagyjuk magára a mûködõ berendezést - ahogy azt egy égõ mécses esetén sem tennénk.

A szerkezet egyébként néhány mécsessel is órákig forró marad. Az építõk tapasztalatai szerint a belsõ kamra hõmérséklete akár elérheti az 260 Celsius fokot, míg a külsõ hõmérséklet is, amely videón is jól látható 70-85 Celsius fok körül mozog. 20 perccel a mécsesek meggyújtása után a virágcserép közvetlen környezetében felmelegedhet a levegõ, de több méterrõl is igen meleg érezhetõ, legalábbis a felvételen ez látszik. A YouTube-on található videó alatti kommentekben egy hozzászóló azt írja, hogy õ már több éve ilyen módszerrel tud pénzt megtakarítani a fûtésen.

A szerkezet mûködése során a helyiségben lévõ oxigént használja el, vagyis szénmonoxidot termel. Ez bizonyos esetekben - fõként modern nyílászárókkal párosulva - CO-mérgezéshez is vezethet!

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!